WHV doet goede zaken in Eindhoven

Loosbroek

LOOSBROEK - Op een zwaar maar goed bespeelbaar veld heeft WHV revanche genomen voor de enige nederlaag dit seizoen tegen Nieuw Woensel. De compact spelende bezoekers wisten de tegenstander met 2–3 te verslaan. De Loosbroekenaren startte vanuit een gegroepeerde verdediging en ving de tegenstander heel goed op. WHV loerde zelf op de counter en kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de supporters van WHV moesten tot de 44e minuut wachten totdat WHV op 0- 1 kwam. Vanuit een ingooi van Roel Lunenburg was het Yorick van de Rakt die zich geen moment bedacht en de bal snoeihard achter Nieuw Woensel Goalie Bart Sieben schoot. WHV wist met hard werken en veel inzet de voorsprong te behouden tot aan de rust.

Na rust was het de thuisploeg die met de wind in de rug WHV vast zette op eigen helft. Gelukkig voor WHV hanteerde de Eindhovenaren veel de lange bal waardoor de verdediging weinig in de problemen kwam. In de 50e minuut was het weer Yorick vd Rakt die als een duveltje uit een doosje kwam. Een uittrap van Glenn Bosch werd door Thijs Lunenburg doorgekopt en Van de Rakt ging goed door en met een bekeken schot werd het 0-2. De koploper probeerde het nu vanuit alle standen maar de complete ploeg van WHV werkte als paarden en gaf weinig weg. In de 72e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Een voorzet werd gedragen door de harde wind ineens in de rechterbovenhoek geblazen en liet keeper Bosch kansloos. Nieuw Woensel rook zijn kans en ging achter 1 op 1 spelen om de gelijkmaker te forceren. WHV liet het echter niet zover komen. De hele ploeg verdiende vandaag complimenten want men ging voor elkaar door het vuur. In de 79e minuut was het weer een aanval over rechts van WHV, waarbij ditmaal Yorick vd Rakt de voorbereider was, hij legde de bal panklaar voor clubtopscorer Thijs Lunenburg die de 1-3 maakte. De tegenstander leekt geknakt maar in de 88e minuut werd het toch nog spannend toen het 2–3 werd door Jens van Mil die zijn 12e van de competitie maakte. Gelukkig voor de bezoekers werd de overwinning over de streep getrokken en ging het met 3 punten terug naar Loosbroek. Een compliment aan de gehele ploeg die nu al 13 wedstrijden ongeslagen is en door dit resultaat mee bovenin blijft draaien.

Volgende week de volgende spannende wedstrijd, thuis tegen Elsendorp. Als er dan ook weer met zoveel passie en overtuiging wordt gevoetbald zit er een mooi resultaat zeker in.