Derby eindigt in brilstand

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene en Evvc speelden op sportpark De Schellen een bijzonder matige wedstrijd. De eindstand van 0-0 past bij het beeld van deze derby, die redelijk bezocht werd. Over de uitslag viel weinig te zeggen. Misschien dat Prinses Irene iets meer kansen had over de gehele wedstrijd, maar om nou te zeggen dat de Van Tilburg Mode & Sport Boys te weinig kregen gaat te ver. Een uitblinker was er, dat was de 25 jarige Thierry Schelsma, de jonge referee floot een foutloze match.

Lange halen
Waar EVVC voor het eerst dit seizoen compleet was en met de herstelde goalgetter Gerwin van den Boom op de bank begon, was dat bij Prinses Irene anders. Sterkhouder Koen Pittens ligt er waarschijnlijk een aantal weken uit, waardoor in de achterhoede de fysiek sterke Julian van Roosmalen in het team kwam. Een goede beslissing van coach Meulendijk, want hij gaf de ook fysiek sterke EVVC spits Bart Haerkens geen schijn van kans. Tim van der Heijden ontbrak ook, evenals een paar langduriger geblesseerden. De Nistelrodenaren begonnen goed aan de wedstrijd. In de allereerste minuut tikte doelman Heurkens de bal net weg voor het hoofd van de inkomende Wibe van Rooij. Jerin v.d Rakt schoot even later rakelings langs, maar de beste kans was voor Tim van den Brand. Hij nam de bal op volle snelheid bijzonder knap mee, maar zag zijn schot vervolgens rakelings langs gaan. Na zo’n kwartier nam EVVC het initiatief over en was het aan doelman Bas van de Rakt te danken, hij speelde weer een foutloze wedstrijd, dat de 0-0 op het scorebord bleef. Tot twee keer toe wist hij Pim van der Doelen in de 20e minuut van het scoren af te houden. Na een aardig begin zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder, mede omdat Prinses Irene te veel mee ging in het lange halen snel thuis voetbal.

Twee broers
In de 2e helft kwam goaltjesdief Gerwin v.d. Boom in het veld. Hij had de pech dat hij kwam te spelen tegen, samen met Tom Berendsen, de beste man aan Prinses Irene zijde, Robbert Rovers. Prinses Irene had de beste mogelijkheden, maar het waren vaak meer kansen op een kans, om in het jargon te spreken van Louis van Gaal. Was er al enige dreiging dan werd de angel vaak uit de aanval gehaald door een overtreding, waardoor er nooit echte vloeiende aanvallen waren. De beide doelmannen hadden het rustig. De Vinklese goalie Heurkens redde Evvc in de 80e minuut, toen Tim van den Brand de bal, op de rand van het vijfmetergebied, ineens op zijn slof nam. Van Rooij ontsnapte ook nog een keer aan de aandacht van de Vinkelse verdedigers, maar zijn schot ging voorlangs. De Prinses Irene verdediging stond als een huis en gaf niets weg. Tien minuten voor tijd was er nog een bijzonder moment. Coach Antwan van Rijn bracht Falko van der Rijt in het veld en dat betekende dat er 2 broers in het veld stonden, maar niet in hetzelfde elftal. Aron, hij speelde niet zijn beste wedstrijd in het oranje, stond namelijk aan de aftrap bij Prinses Irene. Ook de 2 broertjes konden deze middag het verschil niet maken, waardoor de wedstrijd de uitslag kreeg die paste bij het wedstrijdbeeld.

Vitaliteit 3 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Welzijn & Maatschappij 23 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Sport gisteren Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Kunst & Cultuur gisteren Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Sport 22 apr, 11:41 Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode