Verlies voor korfbalsters van Prinses Irene

Nistelrode

NISTELRODE - De thuiswedstrijd van Prinses Irene werd deze zondag gespeeld in t’ Vijfeiken te Heesch. In de eerste helft werd weinig gescoord door beide ploegen, met een ruststand van 2-4 waren alle opties nog open. Be Quick voerde in de tweede helft het tempo op en Prinses Irene kon hier scorend niet in mee. Uiteindelijk werd er dan ook verloren met 8-16.

Het was Be Quick dat deze zondag als eerste de korf wist te vinden en ook het tweede doelpunt kwam vanuit de ploeg uit Nuland. Niet veel later scoorde Gaby van Santvoort vanuit een ver afstandsschot de 1-2. Er volgde een fase waarin 10 minuten lang niet gescoord werd door beide ploegen. Prinses Irene had moeite met het opzetten van aanvallen en kwam daardoor regelmatig in tijdnood. Het spel werd hierdoor slordiger en de gecreëerde kansen werden niet met vertrouwen richting de korf geschoten. Verdedigend had Prinses Irene de tegenstander wel onder controle. Het was Nora Schouten die de gelijkmaker scoorde. Weer volgde hetzelfde spelbeeld, maar deze keer kon Be Quick nog twee keer de korf vinden.

Direct na rust kon Be Quick een gat van vier doelpunten slaan. Prinses Irene keek tegen een achterstand van 2-6 aan. Vanaf de strafworpstip scoorde Laura van de Ven nog de 3-6. Daarna werd door Prinses Irene wat wissels toegepast om zelf meer kansen te kunnen creëren. Toch bleek Be Quick deze wedstrijd beter op schot te zijn en scoorde vier doelpunten op rij. De achterstand was hierdoor vergroot naar 3-10. Prinses Irene kon weer via Laura van de Ven wat terug doen. Daarna was het wederom Be Quick dat twee keer de korf wist te vinden en hun voorsprong werd hierdoor 4-12. Annelies Thijssen scoorde nog vanaf een verre afstand en Laura van de Ven verzilverde een terecht gegeven strafworp. Be Quick ging weer door met scoren en liep weer uit naar een 6-15 voorsprong. Annelies Thijssen scoorde na een goede individuele actie de 7-15 en Carolien van Santvoort maakte de 8-15. Met nog enkele seconden op de klok scoorde Be Quick het laatste doelpunt van deze middag en eindigde de wedstrijd met 8-16.