Wever van het jaar: Stichting Charity Cup
Wever van het jaar: Stichting Charity Cup Foto: Rian van Schijndel

Wever van het jaar: Stichting Charity Cup

Sport

NISTELRODE - De eerste weverszitting in muziektempel De Overbeek begon strak 19.30 uur en zonder te veel prijs te geven kunnen we melden dat de Wever van het jaar 2020 gepresenteerd werd deze avond. Charity Cup mag zich het hele jaar De Wever van het Jaar 2020 noemen. Bestuursleden Geert Schrijvers en Bart Pittens waren aanwezig om dit grote compliment in ontvangst te nemen. "We doen het voor de gemeenschap", bedankte Geert voor deze eer. 

Begin jaren 90 werd Nistelrode verrijkt met golfbaan The Duke. In 1993 werd in samenwerking met de initiatiefnemers van deze golfbaan de Stichting Charity Cup opgericht. Doel was een fonds te vormen voor de financiële ondersteuning van culturele en charitatieve initiatieven in de Nistelrodese gemeenschap. Voor de vorming van dit fonds organiseert de stichting jaarlijks in september een golfwedstrijd op golfbaan The Duke. De goede samenwerking heeft ertoe geleid dat de stichting gelieerd is aan The Duke.

Tientallen verenigingen en stichtingen konden aankloppen bij deze stichting. De meeste kregen voor initiatieven een bijdrage en kregen weinig 'nee' op het request. 

Meer weten over Charity Cup? www.charitycup.nl