Vorstenbossche Boys 1 – RKSV Boxtel 1

VORSTENBOSCH - Na een korte winterstop stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de Vorstenbossche Boys. Een groot aantal spelers was niet ongeschonden uit de oefenwedstrijd tegen Blauw Geel 2 gekomen, waardoor de selectie enigszins veranderd was. Youri Vogels, Stef Geenen en Rick Jansen (JO19-1) vervingen respectievelijk de geblesseerden Teun van der Sanden. Stef van den Tillaart en Teun Rijkers. Voor Rick Jansen was dit zijn officieel debuut in de basis. Met reservekeeper Erik Frunt (veteranen) en Edward van den Elzen (JO19-1) zaten ook op de bank een aantal andere gezichten. Vorstenbosch wist al in de 1e minuut via de linkerflank door te breken via Rick Dortmans, maar hij kon geen aansluiting vinden. In de 5e minuut was het Rick Jansen die een gevaarlijke voorzet gaf op Jouk Raijmakers maar de bal tegen een tegenstander schoot. Vorstenbosch bleef aandringen waardoor Jouk Raijmakers in de 8e minuut vlak voor het 16 meter gebied van Boxtel de bal veroverde en meteen Rick Dortmans probeerde in te spelen, maar de bal had iets teveel snelheid. Boxtel probeerde vanuit een compacte organisatie de as dicht te houden en liet Vorstenbosch achterin rustig opbouwen. Vorstenbosch moest daardoor vanuit een hoog baltempo en creativiteit proberen ruimtes te creëren. In de 30e minuut een 100% scoringskans voor Vorstenbosch toen Roel van Bakel een gevaarlijke voorzet wilde geven die door Rick Dortmans bij de tweede paal net werd gemist. In de 33e minuut wist Rick Jansen met een mooi lobje de verdediging van Boxtel te dollen, maar Jouk Raijkmakers kon de bal helaas niet op tijd onder controle krijgen om op doel te schieten. Ruststand 0-0.

In de 45e minuut kwam Marvin van Heeswijk in het veld voor Roel van Bakel. De laagstaande zon die schuin over het veld kwam te staan zorgde er even voor dat het zicht voor Vorstenbosch aan de rechterflank wat minder was waardoor bepaalde combinaties niet liepen. Vorstenbosch bleef doorgaan met goed combinatievoetbal en probeerde het compacte blok van Boxtel te doorbreken. In de 50e minuut een voorzet van Rick Dortmans op Jouk Raijmakers die net naast schoot. Doordat de organisatie achterin even niet op orde was kon Boxtel via de counter eruit komen en een paar persoonlijke fouten zorgden ervoor dat Boxtel de 0-1 kon aantekenen. Vorstenbosch bleef mentaal sterk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na enkele goede combinaties rond het 16 meter gebied van Boxtel was het Rick Dortmans die in de 65e minuut de bal naast schoot. Boxtel kwam steeds meer onder druk te staan waardoor de counter de enige reële optie was. In de 70e minuut werd het harde werken van Vorstenbosch beloond toen een verdediger van Boxtel met gestrekt been het duel opzocht met Rick Dortmans. Er werd een penalty toegekend die door Daan de Wit werd verzilverd, 1-1. In de 77e minuut was het Marvin van Heeswijk, die in het 16 meter gebied de verdedigers van Boxtel aan het dollen was, en met een hoge voorzet Jouk Raijmakers wist te vinden. Deze kopte prachtig de 2-1 binnen. Drie minuten later kreeg Boxtel een vrije trap toegekend vanuit een gevaarlijke positie. Deze werd door Boxtel op maat bij de eerste paal binnengeschoten, 2-2. Vorstenbosch ging op zoek naar het winnende doelpunt, maar moest tegelijkertijd ook rekening houden met de counters van Boxtel. In de 85e minuut een bal op de paal van Daan de Wit. Even later was het Rick Jansen die de bal gevaarlijk op goal schoot, maar de bal werd door de keeper overgetikt. Jasper van Duijnhoven kwam in het veld voor Wessel Dominicus om met zijn snelheid en frisse benen de counters eruit te halen, maar twijfelde bij zijn eerste 1-tegen-1 duel waardoor Boxtel tegen de verhouding in op 2-3 kon komen. Vorstenbosch reageerde goed en bleef als team voor elkaar vechten en liet zich niet uit het veld slaan. Het kwam in de 90e minuut dan ook terecht op 3-3 door een kopbal van Rick Dortmans. Einduitslag 3-3.

Voor de ranglijst een belangrijk punt voor de Vorstenbossche Boys, maar het had veel meer uit deze wedstrijd kunnen halen. Daarentegen had deze wedstrijd een hoog amusementswaarde en liet Vorstenbosch zien dat het naast goed voetballen ook mentaal sterk kan zijn. Dat zal de selectie veel vertrouwen geven in de tweede seizoenshelft.