Prinses Irene pakt belangrijke zege
Prinses Irene pakt belangrijke zege Foto: T. Bevers

Nistelrode

NISTELRODE - Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter René Loos is Prinses Irene het jaar 2020 goed begonnen. In Helvoirt werd, in een van Prinses Irene zijde uitstekende wedstrijd, de gelijknamige ploeg met 0-3 aan de zegekar gebonden. De mannen van Van Tilburg Mode & Sport, waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar konden, de al snel verkregen voorsprong van 0-1, door een eigen doelpunt van Thomas Lommers, maar niet uitbreiden. Dit ondanks een half dozijn geweldige kansen. Pas tegen het einde van de wedstrijd scoorde uitblinker Van Rooij de bevrijdende, meer dan verdiende, 0-2. Twee minuten later was het de, zoals altijd met veel inzet spelende Tim van den Brand, die zijn traptechniek nog eens showde. Hij schoot een vrije trap via de kruising en doelman Martijn Luijbregts prachtig binnen en bepaalde zo de eindstand op 0-3.

Druk zetten
Net als bij Helvoirt ontbraken ook bij Prinses Irene enkele spelers, maar bij de Oranjes was daar weinig van te merken. Doelman Bas van de Rakt is veel meer dan een stand-in bewijst hij al verschillende wedstrijden op rij. Hij was het ook die met een geweldige redding op een schot van spits Rico de Laat in de 34e minuut, de 0-1 stand vasthield. Daarvoor had Prinses Irene al op een veel grotere voorsprong kunnen en moeten staan. Op het middenveld heersten Tom Berendsen en Gijs van Erp en creëerde Prinses Irene kans op kans. Helvoirt had het eerste half uur totaal geen kijk op het druk zetten van de Oranjes, wat tot veel balverlies leidde. Nadat Tim van den Brand in de 1e minuut doelman Luijbregts al getest had, was het in de 7e minuut wel raak. Van den Brand zette druk en Lommers speelde terug op zijn doelman, die echter net zijn doel had verlaten; 0-1. In het vervolg waren er kansen voor Van Erp, Van Rooij, Rovers en Van den Brand, maar de bal leek er niet in te willen. Pas na een half uur kreeg Helvoirt meer vat op het spel en moesten alle zeilen worden bijgezet bij een inzet van Collin v.d. Bergh die over de doellijn dreigde te gaan. In de slotfase van de eerste episode waren er wederom goede kansen voor Aron v.d Rijt, na een mooie actie van Gijs van Erp en voor Tim van den Brand die een foute terugspeelbal net niet kon afronden.

Man meer situaties
Helvoirt kwam scherp uit de kleedkamer en dwong doelman Van de Rakt in de 49e minuut tot een geweldige redding op een schot in de bovenhoek. Helvoirt drong wel aan maar wist amper gevaarlijk te worden door het sterke collectieve verdedigen van de Irene mannen. Er kwam veel ruimte bij Helvoirt te liggen en het was steeds maar weer uitstel van executie voor Helvoirt. Meermaals werden man meer situaties niet goed uitgespeeld en of werden kansen gemist. Aron v.d. Rijt, Stef Heerkens, Wibe van Rooij en Tom Berendsen lukte het maar niet om de bal tussen de palen te krijgen en of schoten langs. Daardoor bleef het toch billen knijpen. Helvoirt kreeg ook nog twee goede schietkansen maar tot opluchting van de Nistelrodese fans gingen die over. In de 80e minuut was het dan eindelijk wel raak. Een dieptepas van Robert Rovers werd op waarde ingeschat door Wibe van Rooij, die in een rechtstreeks duel Luke v.d. Bruggen aftroefde en met een bekeken boogje doelman Martijn Luijbrechts kansloos liet. Twee minuten later schoot Tim van den Brand nog fraai een vrije trap in de winkelhaak. In de slotminuut werd het nog bijna 0-4, maar invaller Thomas Ketelaars, zag zijn schot gestopt door de doelman.

Een meer dan verdiende overwinning van Prinses Irene, dat deze middag voetballend veruit de betere was. Volgende week wacht de derby tegen EVVC. dat is een ploeg van een ander kaliber!

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt