Prinses Irene trekt aan het kortste eind

Nistelrode

NISTELRODE - Afgelopen zondag speelde Prinses Irene tegen Spes. Een bekende tegenstander, met Prinses Irene op plek vier met zes punten en spes op plek zeven met nog maar nul punten. Voor Prinses Irene was het zaak om de twee punten in nistelrode te houden. Na een fysieke wedstrijd waar er hard gestreden werd voor de punten trok spes aan het langste eind. Prinses Irene startte goed aan de wedstrijd en kwam al snel met 2-0 voor. Net voor Rust moest prinses Irene zich terug knokken in de wedstrijd en dat deden ze. Ruststand 10-10. De 2de helft ging er hetzelfde aan toe, duels werden fel uitgevochten, en in de laatste minuut wist prinses Irene een doelpunt voor te komen (18-19). Maar Spes was zuiver en schoot nog twee keer raak en won de wedstrijd met 19-20.

Fysieke duels
Na een korte break begonnen vandaag de korfbalsters weer aan de competitie. Spes was hun tegenstander, een bekende tegenstander voor Prinses Irene. De wedstrijd was goed voorbereid en iedereen wist wat ze moesten doen. Prinses Irene startte fel aan de wedstrijd en kwam meteen met een 2-0 voorsprong door Laura vd Ven. Spes kon iets terug doen door te scoren via een afstandsscot. Maar meteen daarna was het Gaby v Santvoort die scoorde middels een korte kans. Hierna zakte prinses irene wat in, Spes werd fellen en was overtuigender en scoorde 3 achter elkaar. Marina v Venrooij die vandaag haar laatste wedstrijd voor prinses irene 1 speelde, scoorde via een van haar specialiteiten een vrije worp. De stand werd 4-4. Weer was het Spes dat feller was en door een rare beslissing van de scheidsrechter kon Spes uitlopen naar een 4-7 stand. Opnieuw was het Gaby v Santvoort die van ver raak gooide. Laura vd Ven, Marina v Venrooij en Nora schouten wisten prinses irene dichterbij Spes te brengen en de stand was nog 1 verschil (8-9). Met nog 1 minuut op de klok kreeg prinses irene nog een vrije worp en deze werd keurig binnen gelegd door Marina v Venrooij. Met nog 20seconden op de klok maakte Spes een overtreding in het aanvalsvak tijdens het uitbrengen van Prinses Irene. Hierdoor kreeg Prinses Irene een vrije worp toegewezen in hun aanvalsvak. Doordat Spes herhaaldelijk doorsloeg op Marina v Venrooij kreeg Prinses Irene in de laatste 5 seconden een strafworp toegewezen. Deze werd koelbloedig binnen gelegd door Evy vd Akker.

Spannende slotfase
Het moest de wedstrijd worden voor Marina v Venrooij, waar hard werd gewerkt en de punten in Nistelrode bleven. Dit was een droom voor Marina om zo haar korfbal-carrière af te sluiten bij Prinses Irene 1. De Meiden van prinses Irene deden hun best en ook de 2de helft van de wedstrijd had het zelfde wedstrijdbeeld. Meteen na rust was het namelijk weer Laura vd Ven die twee keer raak gooide. En de stand was meteen weer twee doelpunten verschil (12-10). Spes liet zien dat ze vandaag op schot waren en schoot 3x van ver raak. Linda v tilburg en Evy vd Akker konden voor Prinses Irene iets terug doen en de stand werd weer een doelpunt voor 14-13. Hierna was het stuivertje wisselen. Het was echter Spes die elke keer 1 doelpunt voor kwam Prinses irene kon elke keer nog iets terug doen door scoores van Laura vd Ven, Evy vd Akker en Gaby v Santvoort. Met een 18-18 op het score bord en nog twee minuten speeltijd werd het een spannende slotfase. Zowel Prinses Irene als Spes knokte voor de winst. Laura vd Ven die vandaag weer belangrijk was scoorde in de laatste minuut haar favoriete korte kans en zo kwamen de korfbalsters voor met 19-18. Het slotoffensief was voor Spes. Meteen nadat Prinses irene op voorsprong kwam schoot Spes van ver raak. Gelijk werd de stand. Prinses irene kreeg de laatste 20sec de bal, je zou zeggen een keer de schotklok uitspelen en je hebt in ieder geval een punt. Maar spes onderschepte de bal en door een overtreding van prinses irene op spes kregen ze in hun aanvalsvak een vrije worp toegewezen. Ook deze verzilverde spes waardoor de punten mee naar milsbeek gingen.