Poppenkast in het Willibrordcentrum in Heeswijk
Poppenkast in het Willibrordcentrum in Heeswijk Foto: Peter Kriele

Poppenkast in het Willibrordcentrum in Heeswijk

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER -Na een bekendmaking in DeMooiBernhezeKrant en op de agenda van de Hadeejer waren 22 belangstellenden naar het Willibrordcentrum gekomen om met hun kinderen of kleinkinderen naar de poppenkast te komen kijken.

Het was voor de eerste keer dat Frank Peters uit Mill – een oud-inwoner van Heeswijk-Dinther – hier kwam spelen. Een eerdere poging om in het CC Servaes op te treden mislukte helaas onverwacht door het slechte (winter)weer.

Er zat al snel stemming in toen hij Jan Klaassen in de poppenkast wilde laten verschijnen, wat natuurlijk niet direct lukte. Er was een schat te zoeken . Waar natuurlijk ook een boef achteraan zat, terwijl er ook een koning Bollebuis was, die zijn kroon kwijt was. Uiteindelijk bleek de schat in een tunnel te liggen. Die schat zat in een kistje en wat bleek? Daar zat de kroon van de koning in.

Frank Peters speelde twee keer 25 minuten met een korte pauze. De kinderen hadden het grootste plezier en de (groot)ouders genoten ervan. 

 

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 31 minuten geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 1 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 3 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 4 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 4 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze