Heesch, de vijfde woonkern met een Goede Doelen Week
Heesch, de vijfde woonkern met een Goede Doelen Week

Heesch, de vijfde woonkern met een Goede Doelen Week

Algemeen

HEESCH - De voorbereidingen zijn volop bezig om in het voorjaar samen te gaan collecteren. De Heesche organisatoren van goede doelen hebben de mouwen opgestroopt om de eerste editie in 2020 tot een succes te maken. In vier werkgroepen wordt er gewerkt aan looproutes en benodigd collectemateriaal. Ook wordt nagedacht hoe de ruim 150 Heesche collectanten tijdig te informeren wat er staat te gebeuren.

Om je daarvan een beeld te schetsen: Alle collectanten bezoeken samen 5.500 voordeuren om de bewoners te vragen hun donatie te geven aan de doelen van hun keus. Het door de bewoner ingevuld keuzelijstje wordt met het geld in een envelop gedaan. De collectant komt enkele dagen later de envelop ophalen.

Om de Goede Doelen Week in Heesch een gezicht te geven, stellen wij graag onze collectanten en organisatoren aan jou voor. Om in wielertermen te spreken bijt één van onze belofte, Annieck Pendjol, met ploegbaas Klaas Broekema het spits af.

"Hallo, ik ben Annieck Pendjol, 31 jaar en moeder van een acht maanden oud dochtertje. Samen met Robin wonen we alweer ruim vijf jaar in Heesch. Na de middelbare school wilde ik graag werken in de gezondheidszorg. Na mijn opleiding in Veghel werk ik zo’n twee jaar als nachtzuster in Heelwijk. Werken in de zorg naast een jong gezin is best zwaar. Toch heb ik me bijna twee jaar geleden opgegeven als collectant voor het Diabetesfonds. Dit kwam ook omdat mijn schoonvader Jeroen zo enthousiast collecteert voor Alzheimer. Nu in Heesch een Goede Doelen Week start lijkt het me leuk om samen met mijn schoonvader en andere collectanten geld in te zamelen voor mensen die met tegenslag, zoals bijvoorbeeld hun gezondheid, te maken krijgen. Jong of oud, we verdienen allemaal een helpende hand."

"Als voorzitter ben ik zeer vereerd dat de Heesche coördinatoren mij kozen als hun 'ploegbaas' voor de de Goede Doelen Week. De foto bij de notaris bezegelde de start van onze stichting. Pas op m’n 60ste leerde ik het 'collecteleven' kennen. Ik meldde me aan als collectant bij Alzheimer Nederland. Was het omdat hun landelijke voorzitter dezelfde naam droeg als mijn toen pas overleden zus? De wieg van mij en mijn zussen stond in de stad Groningen. Ik was de jongste thuis en ik heb nu nog twee oudere zussen. Ruim tien jaar geleden verhuisde ik met mijn lieve vrouw Ingrid van Son en Breugel naar Heesch. In 2016 mocht ik me gepensioneerd (civiel) technisch ambtenaar noemen. Het werk bij de gemeentelijke overheid heeft me altijd geboeid. Behalve voor Alzheimer zet ik me in voor de Hersenstichting. Als kroon op mijn vrijwilligerswerk beschouw ik de aanstaande Goede Doelen Week. Het begon met drie seniorcoördinatoren die vonden dat collecteren in Heesch anders moest. Na één jaar overleg gaan we samen met meer dan 150 collectanten de eerste Goede Doelen Week in Heesch organiseren. Zal het ons lukken € 20.000,- 'en een bietje' in te zamelen?"