Fysio Steins begint het jaar vol goede moed aan de missie: iedereen pijnvrij
Fysio Steins begint het jaar vol goede moed aan de missie: iedereen pijnvrij

Fysio Steins begint het jaar vol goede moed aan de missie: iedereen pijnvrij

Gemeentenieuws

HEESCH – Het nieuwe jaar goed en pijnvrij beginnen? Ga even langs bij Fysio Steins! Wellicht dat zij met hun talrijke specialisaties wat voor je kunnen betekenen. Van artrose tot etalagebenen en van evenwichtsklachten tot oedeemtherapie. Met hun nieuwe beweegtuin kan er vanaf nu ook buiten worden getraind. 

De kleinschalige fysiopraktijk in hartje Heesch is vijf dagen in de week geopend voor alle leeftijden. “Wat onze praktijk uniek maakt, is dat we alles op één locatie gevestigd hebben”, vertelt eigenaresse Nana Steins trots. Met vijf vrouwelijke fysiotherapeuten, een diëtiste, een haptotherapeut en een therapeutisch elastisch kousenspecialist zit de praktijk vol vaardigheden. 

“We zijn gespecialiseerd in chronische pijnpatiënten. Maar ook met kortdurende pijntrajecten zoals rug-, nek-, knie- en schouderklachten zijn we heel wat ervaring rijk.” Ook in de nieuwe aandachtsgebieden in de fysiotherapie; hoofdpijn, duizeligheid en evenwichtsklachten, is het team helemaal up to date. “Wat vooral bijzonder is, is dat we drie oedeemtherapeuten hebben en dus vijf dagen per week oedeemtherapie kunnen bieden.” Voor mensen met lipoedeem zijn er individuele trainingen en 1 op 1 begeleiding. Verder zijn er nog tal van specialisaties te vinden op de website. 

Beweegtuin
Sinds deze maand is de nieuwe beweegtuin in gebruik. Dat betekent dat mensen ook buiten kunnen oefenen, bijvoorbeeld het opnieuw leren lopen of het leren gebruiken van een rollator. Met verschillende ondergronden, zoals kunstgras of een kiezelpad kan vanaf nu dus ook de praktijk naar buiten worden verlegd. “En met mooi weer kunnen we zelfs onze fysiofitness naar buiten brengen.” De trapjes en hellingen maken het buitenparcours af. 

Fysiofitness
Ook zijn er dus de dagelijkse fysiofitnesslessen. Met kleine groepjes onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt er in de trainingsruimte van de praktijk gesport. Van krachtoefeningen tot conditie en van balans tot uithoudingsvermogen. Ideaal voor mensen die na een revalidatie liever niet naar een sportschool gaan. “Heel blij zijn we dan ook met onze nieuwste loopband. Hiermee kunnen we de testen nóg beter afnemen.” Ook is deze geschikt voor looptherapie bij mensen met vernauwing in de bloedvaten. 

Samen slank en fit
Speciaal voor mensen die wel wat kilootjes kwijt willen is er de zes maanden durende cursus ‘samen slank en fit’. Vanwege het grote succes afgelopen jaar, wordt er in 2020 voor de derde keer mee gestart. Dit is een programma in samenwerking met diëtiste Kirsten Hammann, levensstijlcoaches Marianne Paulzen en Nana Steins en tot slot verzorgt Inge Verhoogt het wekelijkse bewegingsprogramma. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.fysiosteins.nl