Schuldhulpmaatje Bernheze vertelt:
Schuldhulpmaatje Bernheze vertelt:

Schuldhulpmaatje Bernheze vertelt:

Algemeen

Anne: Jonge ongehuwde moeder staat er helemaal alleen voor

Anne was pas 18 jaar maar had al een zoontje van twee. De vader is uit beeld. Om een huisje voor hen beiden in te richten had ze de inventaris op afbetaling gekocht bij een postorderbedrijf. Haar studiefinanciering was ontoereikend voor alle vaste lasten. Met haar ouders heeft zij een verstoorde relatie, dus van hen hoefde ze geen hulp te verwachten. Al snel maakte Anne de post niet meer open, de rekeningen kon ze toch niet betalen. Toen zij helemaal was vastgelopen ging zij ten einde raad naar een Sociaal Raadsman. Hij verwees haar door naar SchuldHulpMaatje.

Samen met haar maatje maakte Anne de post weer open. Zo kreeg ze overzicht hoe zij ervoor stond. Vanwege de studiefinanciering kwam Anne niet in aanmerking voor schuldhulpverlening. Ze besloot toen om er helemaal zelf voor te gaan om de schulden af te lossen.

Samen met haar maatje maakte ze afspraken met de schuldeisers over een aflossingsbedrag. Langzaam maar zeker wist ze alle schulden af te betalen. Na drie jaar tijd was ze compleet uit de rode cijfers.

Haar maatje leerde haar hoe zij een begroting kan maken en steunde haar om het zware traject vol te houden. Want het was afzien, om drie jaar lang met een heel beperkt budget rond te komen. Voor de lange termijn heeft Anne van haar maatje geleerd hoe zij zelfstandig haar zaken kan regelen. En ook om te gaan sparen voor onverwachte uitgaven of leuke uitjes. Ze heeft weer rust en kan weer genieten van het leven en haar kind. 

Voor meer informatie mail naar schuldhulpmaatjebernheze@gmail.com

www.schuldhulpmaatje.nl (voor maatjes en algemene informatie)
www.uitdeschulden.nu (voor hulpvragers)
www.geldfit.nl (voor voorkomen van geldproblemen)
www.moneyfit.nl (voor jongeren met geldvragen)
www.eerstehulpbijschulden.nl (voor herkennen van geldzorgen)