Wedstrijdverslag Avesteyn 1 - Vorstenbossche Boys 1

VORSTENBOSCH - Door de afwezigheid van Stef Geenen en Roel van Bakel mochten Stijn Mathijsen en Rick Jansen hun opwachting maken bij de selectie van Vorstenbosch. Vorstenbosch had tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Al in de 4e minuut had Marvin van Heeswijk voor gevaar kunnen zorgen, maar hij koos ervoor om de bal af te spelen. In de 8e minuut kwam Vorstenbosch heel goed weg toen Avesteyn speler Rens van Vugt vrij voor de goal stond. In dezelfde minuut ging een bal van Avesteyn voorlangs terwijl iedereen van Vorstenbosch toekeek. Vorstenbosch leek wakker te zijn geschud en begon in de wedstrijd te groeien met goed combinatievoetbal. Teun Rijkers wist in de 12e minuut op snelheid te passeren maar zag zijn voorzet achter gaan. Enkele minuten later weer een uitbraak van Vorstenbosche Boys waarbij Marvin van Heeswijk de bal hoog over schoot. Twee minuten later een 100% scoringskans voor Marvin van Heeswijk, maar hij schoot de bal op de keeper. Uit de daaropvolgende corner kopte Daan de Wit net naast. In de 21e minuut was het eindelijk raak toen Teun Rijkers een voorzet gaf en Jouk Raijmakers wist te bedienen en zo de 0-1 kon aantekenen. Vorstenbosch overklaste Avesteyn op alle fronten. Marvin van Heeswijk legde de bal af op Rick Dortmans die ervoor koos om af te remmen en zo uiteindelijk balverlies leed vlak voor de goal van Avesteyn. In de 28e minuut wederom een goede kans voor Marvin van Heeswijk die er echter voor koos om de bal met links te schieten en de bal daarom te weinig kracht gaf om gevaarlijk te worden. Avesteyn probeerde alle zeilen bij te zetten en voerde een tactische wissel door. Vorstenbosch bleef uitstekend voetballen en kwam in de 34e minuut verdiend op een 0-2 voorsprong door een mooi schot van Jouk Raijmakers. Ruststand 0-2.

Na rust ging Vorstenbosch door met voetballen. Dit resulteerde in een scoringskans voor Teun Rijkers in de 48e minuut. Avesteyn nam vervolgens de wedstrijd over omdat Vorstenbosch haar gemaakte afspraken niet meer nakwam en achterin alles behalve rust uitstraalde. Vorstenbosch kwam overal te laat waardoor Avesteyn in de 51e minuut een penalty kreeg toegewezen de zodoende de 1-2 kon maken. Avesteyn bleef doordrukken om meer doelpunten te creëren en Vorstenbosch keek vooral toe. In de 65e minuut kwam Avesteyn verdiend op 2-2 toen een compleet vrijstaande speler de bal bij de tweede paal kon binnenkoppen. In plaats van alle zeilen bij te zetten gaf Vorstenbosch nog geen minuut later de 3-2 weg uit exact dezelfde situatie. In de 70e minuut werd Teun Rijkers vervangen voor Rick Jansen. Om druk op het middenveld terug te krijgen werd Stef van den Tillaart vervangen voor Kay van de Ven. Avesteyn zocht vervolgens de oplossingen via de zijkant waardoor Jasper van Duijnhoven werd vervangen voor Stijn Mathijsen. In de 84e minuut kwam Avesteyn uit een standaardsituatie op 4-2 toen een speler de bal zomaar in de verre hoek kon binnen koppen. In plaats van de diepte te zoeken op bewegende spelers koos Vorstenbosch ervoor om achterin onder druk positiespel te spelen, wat leidde tot een aantal onnodige gevaarlijke situaties. Met het nodige geluk bleef het uiteindelijk 4-2.

Al met al een zeer teleurstellend resultaat voor Vorstenbosche Boys wat in de eerste helft duidelijk haar potentie heeft laten zien, maar op basis van gebrek aan felheid, afspraken en onderlinge communicatie de wedstrijd veel te makkelijk uit handen heeft gegeven.

Ondernemend Bernheze 5 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze