Korfbalsters houden het weer spannend

Nistelrode

NISTELRODE - De spanningen liepen opnieuw hoog op in de wedstrijd van de korfbalsters Prinses Irene tegen Swift. Prinses Irene sloeg al vroeg in de wedstrijd een gat van vier doelpunten, maar wist niet door te drukken. Swift kwam terug tot 9-9 in de rust. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld: Prinses Irene komt op vier doelpunten voorsprong, maar vergeet door te gaan. Hierdoor kwam Swift weer heel dichtbij. De gemoederen liepen hoog op, en daar kwam veel frustratie bij kijken. De wedstrijd werd op het goede moment afgefloten, met een eindstand van 16-17 in het voordeel van Prinses Irene.

Prinses Irene op voorsprong
Swift opende de score, in de eerste aanval, net op het nippertje van de schotklok. Maar ook Prinses Irene begon haar aanval sterk, en Marina van Venrooij scoorde via een vrije worp. Laura van de Ven mocht vanaf een vrije worp meteen blijven staan voor een strafworp, door een overtreding op Linda van Tilburg tijdens het nemen van deze vrije worp. Swift kwam opnieuw langszij, maar daarna pakte Prinses Irene het initiatief. Het was Gaby van Santvoort die van ver raak schoot, zonder het mandje te raken. Carolien van Santvoort wist ook van ver het mandje te vinden. Na een mooie combinatie van Annelies Thijssen en Laura van de Ven, was het Linda van Tilburg die uiteindelijk de 2-5 op het scorebord zette. Nora Schouten maakte het verschil van vier doelpunten compleet. Daarna vielen de doelpunten niet meer aan Prinses Irene zijde, waar Swift gretig gebruik van maakte. Het waren Nora Schouten, Annelies Thijssen en Laura van de Ven die de korf nog wisten te vinden om een voorsprong te behouden, maar net voor rust schoot Swift zich via twee afstandschoten nog op gelijke hoogte.

Fysiek spel en frustratie
In de rust werd besproken dat die voorsprong van de eerste helft terecht was. Het was zonde dat deze uit handen werd gegeven en zou daarom opnieuw uitgebouwd moeten worden. Linda van Tilburg gaf meteen uit de eerste aanval het goede voorbeeld door raak te schieten. Daarna was het Swift tweemaal, maar Marina van Venrooij schoot Prinses Irene weer naar een gelijke stand. Nora Schouten en Laura van de Ven vonden beide de korf, maar Swift vond meteen aansluiting. Toch kwam Prinses Irene weer op een voorsprong van vier doelpunten. Het waren Evy van de Akker vanaf de strafworpstip en Laura van de Ven via een vrije bal. Linda van Tilburg maakte de voorsprong compleet via een afstandschot. Daarna sloeg de sfeer in het veld om, en kwam er een hoop frustratie en agressie bij kijken. Swift liet zien nog over veerkracht te beschikken en ging kostte wat het kost nog voor de aansluiting bij Prinses Irene. De korfbalsters van Prinses Irene lieten zich daar in meeslepen en werden slordig. Evy van de Akker kreeg in deze fase zelfs een gele kaart. Gaby van Santvoort scoorde een korte kans, en hoewel Swift nog alles in de strijd gooide, kwamen ze niet meer dichterbij dan 16-17. De punten gingen daardoor mee naar Nistelrode, maar het was opnieuw zwaar bevochten.