Midwinterfeest op De Kilsdonkse Molen
Midwinterfeest op De Kilsdonkse Molen

Midwinterfeest op De Kilsdonkse Molen

Welzijn & Maatschappij

HEESWIJK-DINTHER - Als de zon ondergaat zullen de molens het middelpunt worden van een feeëriek lichtschouwspel. De molens worden aangelicht met prachtige kleuren. Dit feest is een combinatie van het Midwintermalen en de traditionele Oliedag, waarop de eerste walnoten van dit jaar geslagen gaan worden. Natuurlijk is de walnotenolie van afgelopen jaar dan ook te koop en ook alle andere producten van de molens. De molenaars en rondleiders gaan jullie vertellen over het proces wat er aan vooraf gaat, voordat het flesje gevuld kan worden. 

De vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid en bovendien een plek om even je handen te verwarmen. Marshmallows, popcorn en broodjes worden gebakken boven het vuurtje. Snert, de vers gebakken oliebollen en andere lekkernijen zullen zeker ook een warm gevoel van binnen geven. Voor de kinderen is er een lichtjesroute over het terrein om op zoektocht te gaan. 

Het Bezoekerscentrum is geopend met LIVEMUZIEK van de band REBOOT. Toegang is gratis en voor de kinderactiviteiten is er een stempelkaart te koop.

Zaterdag 28 december van 16.00 tot 21.00 uur. Het wordt een knusse winterse middag en avond om het jaar 2019 mee af te sluiten en vergeet je warme jas, muts en handschoenen niet en de kinderen misschien hun zaklamp.

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit op De Kilsdonkse Molen
Zie ook de website www.kilsdonksemolen.nl