Weverszitting haalt alles uit de kast tijdens jubileumeditie
Weverszitting haalt alles uit de kast tijdens jubileumeditie Foto: Marcel van der Steen

Weverszitting haalt alles uit de kast tijdens jubileumeditie

Sport

NISTELRODE – Leo van Zijl, alias Prins Leo d’n Urste, vroeg 45 jaar geleden in zijn proclamatie om elk jaar weer een Weverszitting op te voeren en daar is zeker gehoor aan gegeven want dit jaar vindt op 25 januari en op 1 februari wederom de Weverszitting plaats en dit keer alweer voor de 44ste keer; in carnavalskringen een jubileum.

Wat destijds in sporthal de Hoef begon als een kleine pronkzitting met een simpele bouwlamp die dienstdeed als licht, wat lid van het eerste uur Aad Lindhout nog in het geheugen gegrift staat, is door de jaren heen uitgegroeid tot een evenement waarbij de verantwoordelijke commissieleden rond september al de koppen bij elkaar steken om zo weer een fantastische avond neer te kunnen zetten waar nog lang over na wordt gepraat.

Bijzondere editie
“We willen nu dus speciaal voor deze jubileumeditie extra uitpakken, de mensen geven waarvoor ze komen en wij denken dat dit zeker gaat lukken. De eerste avond hebben we niemand minder dan de band ‘Get the Groove’ weten te strikken die de zaal tijdens de afterparty op z’n kop zal gaan zetten en op de tweede avond, die traditiegewijs meer jeugd trekt, pakken we ook uit met een bekende dj of act; daar zijn we nog niet helemaal over uit maar we kunnen garanderen dat deze 44ste editie een wel heel bijzondere wordt, zeker qua opzet van de afterparty”, doen de ex- Prinsen Henk van Grunsven (en tevens voorzitter van CS de Wevers) en Hertwin van der Wijst enthousiast uit de doeken.

Complete avond uit
Wie nog nooit een Weverszitting mee heeft gemaakt en denkt dat dit allemaal wel los zal lopen, komt bedrogen uit. Een Weverszitting is niet zomaar een pronkzitting maar echt een complete avond uit. Henk: “Mensen die binnenkomen worden netjes naar hun mooi gedekt tafeltje, dat voorzien is van een boeketje en een kaarsje, begeleid. Er is bij binnenkomst gratis thee of koffie en ook een flesje wijn, bier en fris naar keuze zitten bij de entreeprijs inbegrepen. Als iedereen op z’n plek zit komt de Prins met z’n gevolg (de Raad van 11 en de danseressen) op en stellen de Prins en de Adjudant zich persoonlijk voor, de jubilarissen worden gehuldigd én gedurende de avond wordt op de eerste zitting de Wever van het Jaar gepresenteerd. Daarna kunnen de toeschouwers genieten van een gezellige avond vol lokale artiesten die met zang, dans, grappige sketches en natuurlijk het ‘tonproaten’ de lachers op hun hand weten te krijgen.”

De commissie Weverszitting bestaat uit elf personen die, samen met vrijwilligers, alles zelf opbouwt in sporthal De Overbeek, enkele dagen voor de eerste pronkzitting plaatsvindt. Ex-Prins Eric van Dijk: De opbouw van het podium, het regelen van licht en geluid maar ook het aantrekken van beveiligingsmensen en het regelen van EHBO’ers; alles doen we op vrijwillige basis. En zoals iedere vereniging of stichting handen te kort komt, is dat ook bij deze club helaas niet anders. We kunnen best nog wat mensen gebruiken die ons willen helpen!”

Wil jij eens een keertje meemaken waar iedereen in Nistelrode nog dagenlang over praat? Kom dan naar de Weverszitting en laat je overtuigen!

* De kaartverkoop is op 11 december vanaf 20.00 uur in zaal ’t Tramstation en na deze datum kun je online via www.de-wevers.com de kaartjes voor deze avonden kopen. Kaartjes kosten € 17,- per persoon.

* CS de Wevers is voor de toekomst nog op zoek naar mensen uit Nisseroi die een act op willen voeren tijdens de Weverszittingen, dus trek je stoute schoenen aan en geef je op! Informatie kun je verkrijgen bij de organisatie.