Koploper pakt winst in Nistelrode

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene verloor, onder de uitstekende leiding van scheidrechter Maik Opsteen, op eigen veld met 2-3 van koploper Berghem Sport dat zo zijn 5e overwinning op rij pakte. Op die overwinning viel weinig af te dingen. Na 0-1 van de al wat op leeftijd en gewicht rakende goalgetter Donny van Herpen, maakt Gijs van Erp, tegen de veldverhoudingen in, op slag van rust gelijk. In de 53e minuut schoot Thom v.d. Broek Berghem Sport weer op voorsprong. Wibe van Rooij verraste doelman Witjes met een vrij trap in de 73e minuut. Drie minuten later kwam de eindstand op het scorebord. Opnieuw was Van Herpen de beul. Hij schoot een voorzet van Van den Broek uit de draai in de verste hoek. Prinses Irene drong daarna nog wel aan maar wist niet te scoren.

Wandelen
Prinses Irene miste, zoals de laatste weken vaker een aantal belangrijke krachten, bij Berghem ontbrak met Huibers ook een sterkhouder. De ploeg uit Berghem zet snel en hoog druk zoals dat in het trainersjargon heet. Mede daardoor komen de sterke punten van goalgetter Van Herpen goed tot hun recht, omdat hij rond de zestien kan blijven hangen. Hij was veruit de gevaarlijkste man en amper af te stoppen door de Prinses Irene defensie. De man is inmiddels 37 jaar oud en lijkt vooral wat rond te wandelen en is aan de zware kant, maar zijn balbehandeling, passes en koppenballen zijn nog steeds van hoge kwaliteit. Hij was het ook die na 13 minuten de 0-1 binnen kopte. Dat was uit een corner die voortkwam uit een hectische situatie voor het Prinses Irene doel, waarbij een inzet van dezelfde Van Herpen van de lijn werd gekopt. Amper 5 minuten later ontsnapte Berghem Sport toen een kopbal op de paal belandde. Daarna was het toch vooral Berghem Sport dat het beste van het spel had. De Nistelrodenaren waren slordig in de passing. Doelman Stijn v.d. Doelen moest twee keer redden op een schot van Van Herpen en koppend op een diepe bal net buiten de zestien. In de 43e minuut was er een bijzonder curieus moment. Een hoge diepe bal werd door een Prinses Irene verdediger niet goed ingeschat. Van Herpen nam de bal ineens op zijn slof en deze ging diagonaal tegen de binnenkant van de paal en via de andere paal het doel uit! Twee minuten later stond het tegen de verhouding in 1-1. Gijs van Erp schoot een voorzet van Stef Heerkens binnen.

Slecht wegwerken
In de 2e helft waren de partijen wat meer aan elkaar gewaagd. De beste man aan Prinses Irene zijde, rechtsback Robbert Rovers, was vaak de man die de aanvallen goed opzette. Maar het was Berghem Sport dat in de 53e minuut op 1-2 kwam. Tot drie keer toe werd de bal slecht weggewerkt door de Prinses Irene verdediging. Vervolgens was het Thom van den Broek die raak schoot. Twee minuten later ontsnapte Prinses Irene toen de volledig vrij gelaten Van Herpen uit een corner op de lat kopte. In de 70e minuut had de ingevallen Wout Soetekouw de gelijkmaker op zijn hoofd. Volledig vrijstaand kopte hij echter recht in de handen Van Witjes. Toch kwam Prinses Irene een paar minuten later weer klangszij. Wibe van Rooij, schoot een vrije trap binnen. De vreugde was van korte duur. Thom van de Broek kreeg veel te veel ruimte om een voorzet los te laten en met Van Herpen in de buurt moet je dat niet doen. Hij schoot onberispelijk binnen. De laatste 10 minuten moest Berghem Sport ver terug en speelde Prinses Irene opportunistisch. Echte grote kansen leverde dat niet op. Berghem Sport was zelfs nog dicht bij een doelpunt. Doelman Van de Doelen reageerde echter alert.