OSC’45 1 - Vorstenbossche Boys 1 (competitie): 0-6

VORSTENBOSCH - In een koud Orthen (Den Bosch) trapte Vorstenbossche Boys af tegen OSC’45. Voor Vorstenbosch speler Teun Rijkers (JO19-1) was dit zijn debuut in de basis. Al in de eerste minuut moest de wedstrijd stilgelegd worden voor een zieke speler van OSC’45 die de wedstrijd vervolgens weer kon herpakken. Vorstenbosch had tijd nodig om in de wedstrijd te groeien. Waar OSC’45 probeerde kansen af te dwingen, had Vorstenbosch tijd nodig om elkaar goed en snel te vinden in de opbouw van achteren. Het spel bij Vorstenbosch begon steeds beter te lopen waardoor Teun Rijkers in de 14e minuut kansrijk voor de goal was, maar net naast schoot. In de 20e minuut was het wederom Teun Rijkers die een perfecte voorzet gaf, maar de bezetting voor de goal klopte waardoor de bal voor langs ging. Het middenveld van Vorstenbosch liep gesmeerd waardoor OSC’45 ontzettend veel moeite had om de ruimtes dicht te lopen. In de 24e minuut legde Teun Rijkers de bal af op Roel van Bakel. Deze kon uithalen, maar de keeper stond in de weg. In de 32e minuut wederom een schot op doel van Roel van Bakel, deze werd door de keeper gepareerd, maar Jouk Raijmakers stond klaar om de 0-1 voor Vorstenbosch binnen te schieten. Vorstenbosch bleef er gevaarlijke en mooie combinaties uitgooien. In de 44e minuut volgde weer een sublieme pass van Jouk Raijmakers op Teun Rijkers die net naast schoot. De ontzettend sterk spelende Jouk Raijmakers was heer en meester op het middenveld en bediende de overige aanvallers op maat. In de 45e minuut wist Jouk Raijmakers Rick Dortmans te vinden die de 0-2 binnenschoot. Ruststand 0-2.

Vorstenbosch begon met dezelfde mentaliteit en intentie aan de 2e helft. In de 57e minuut had de Daan de Wit de 0-3 op zijn schoenen vanuit een corner, maar hij was iets te gehaast met zijn schot wat overging. In de 60e minuut werd Roel van Bakel gewisseld voor Marvin van Heeswijk. In de 68e minuut was het Jouk Raijmakers die zelf de ruimte zag en de 0-3 tegen de touwen schoot. OSC’45 leek te zijn geknakt. Twee minuten later wist Jouk Raijmakers met een sublieme steekpass Rick Dortmans het 16 meter gebied in te sturen, maar deze werd keihard onderuit gehaald. Marvin van Heeswijk nam, in de 72e minuut, de penalty en tekende de 0-4 aan. Teun Rijkers bleef vechten om zelf een goal te maken en schoot in de 73e minuut de bal net naast. In de 75e minuut een vrije trap voor Vorstenbosche Boys die werd genomen door Teun Rijkers. Deze wist Stef van den Tillaart te vinden die de bal bijna binnenkopte. In dezelfde minuut was het Teun Rijkers die zijn hard werken zag worden beloond en met een geweldige stiftbal de 0-6 binnenschoot. Voor de keeper van OSC’45 was dat de druppel en deze vertrok naar de kleedkamer. Een veldspeler van OSC’45 kreeg vervolgens keepershandschoenen uitgereikt. Even later wist Jasper van Duijnhoven Jouk Raijmakers te vinden die bijna zijn vierde treffer mocht maken, maar zijn kopbal werd door de keeper net gepakt. Even later ook een kopbal op doel van Stef van den Tillaart die ook maar net werd gepakt door de keeper. Langs het veld was vervolgens “Hoe kan hij die bal hebben?” te horen. Rick Dortmans werd vervolgens gewisseld voor Guus van de Ven die zo ook nog extra speelminuten mocht maken. Eindstand 0-6. Een zeer verdiende overwinning voor Vorstenbossche Boys wat de afgelopen weken heeft laten zien dat het niet alleen hard kan werken, maar ook de thema’s waarop is getraind uiteindelijk goed toepassen op het veld.