Korfbalsters kruipen door het oog van de naald

Nistelrode

NISTELRODE - Dat een wedstrijd pas gespeeld is zodra de scheidsrechter af fluit bleek deze zondag maar weer. Met nog 2 seconde op de klok dacht Korfrakkers de punten mee naar Erp te nemen, maar het was Laura van de Ven die op geweldig aangooien van Marina van Venrooij zorgde voor een eindstand van 17-17.

Rommelig spel
Direct uit de eerste aanval scoorde Linda van Tilburg de 1-0. Vervolgens was het twee keer Korfrakkers die de korf wist te vinden. Gaby van Santvoort zorgde van afstand voor de 2-2. Prinses Irene pakte door en kwam via Lotte Wilbers en Laura van de Ven op een 4-2 voorsprong. Het was vervolgens weer Erp die tot scoren kwam en Gaby van Santvoort scoorde de 5-3. Het spel bij Prinses Irene werd daarna rommelig en Korfrakkers konden hiervan profiteren. Ze scoorde twee keer op rij en daarmee was de stand weer gelijk. Uit een vrije worp werd gescoord door Marina waardoor het 6-5 was. De Korfrakkers scoorde een aansluitingstreffer, maar Laura van de Ven zorgde van afstand weer voor een voorsprong. Daarna nam Korfrakkers het initiatief en kwam op een voorsprong van 7-8. Nog net voor rust wist Evy van den Akker een strafworp te verzilveren en stond het wederom gelijk.

Belangrijke slotfase
Ook de eerste 6 minuten van de tweede helft scoorde beide ploegen om en om, waardoor het 10-10 was. Lotte Wilbers bracht Prinses Irene voor de laatste keer deze middag op voorsprong. Aan beide kanten kwamen diverse kansen, maar De Korfrakkers waren beter in de afronding van deze kansen. Prinses Irene keek tegen een 11-13 achterstand aan. Laura van de Ven doorbrak de doelpunten reeks vanaf de strafworpstip. Korfrakkers ging weer verder met scoren en liepen uit naar 12-15. Evy van den Akker deed namens Prinses Irene wat terug van korte afstand, maar de Erpseformatie vond weer twee keer de korf. Met een achterstand van 13-17 en nog 7 minuten op de klok moest Prinses Irene vol aan de bak. Evy van den Akker en Gaby van Santvoort scoorde beide namens Prinses Irene. Daarna bleven enkele minuten doelpunten aan beide kanten uit. De laatste minuut werd gestart en Korfrakkers dacht de buit al binnen te hebben, maar niets bleek minder waar te zijn. Nog 23 seconde op de klok en Laura verzilverde een strafworp. De bal kwam hierdoor in bezit van Korfrakkers maar er werd door hen geen aanval opgezet en de bal werd toegekent aan Prinses Irene wegens tijdrekken. Marina van Venrooij nam de bal vanuit het verdedigingsvak uit en stuurde Laura van de Ven diep met een perfecte worp. In het eindsignaal ging het schot van Laura van de Ven door de korf en was daardoor geldig. De speelsters en leiding van Korfrakkers stormde op de scheidsrechter af en de dames van Prinses Irene vierde het gelijkspel (17-17).