Prinses Irene verliest in Volkel

Nistelrode

NISTELRODE - Volkel won in eigen huis met 2-0 van de mannen van Van Tilburg Mode & Sport. De Volkelnaren scoorden in de 37e minuut de 1-0 via Bart Teeuwen. In de 71e minuut leek Prinses Irene langszij te komen via Wibe van Rooij, maar een totaal onterecht vlagsignaal van de Volkel grensrechter voorkwam dat. De man erkende dat na de wedstrijd ook ruiterlijk; ‘Je weet hoe het werk’ , zei hij tot woede en verbijstering van de Prinses Irene aanvoerder! In de race naar de gelijkmaker nam Prinses Irene vervolgens alle risico’s, dat leidde in de slotfase tot de 2-0 door Jan v.d. Rijt.

Uitstekende doelman
Bij Prinses Irene waren wat omzettingen nodig door een aantal blessures. Het eerste kwartier kwam Prinses Irene amper aan voetballen toe en liep achter de feiten aan. Zo moest Koen Pittens een bal van de lijn koppen en belandde in dezelfde situatie een inzet op de bovenkant van de lat. Nadat de poppetjes wat beter op hun plaats stonden nam Prinses Irene de controle van de wedstrijd over. Tim van den Brand werd door de uitstekende doelman Tomek Kuipers van scoren afgehouden. Die redde ook met alle geluk van de wereld, toen dezelfde Van den Brand een voorzet ineens op zijn pantoffel nam, in het vijfmetergebied. Hij schoot tegen het lichaam van de doelman. In de 28e minuut had Tim van der Heijden een mooie schijnbeweging in huis en dook voor Kuipers op, maar opnieuw redde deze. In de 38e minuut stond het plots 1-0, via Teeuwen, wat ook de ruststand werd.

Vlagsignaal
In de 2e helft nam Prinses Irene weer het initiatief Volkel verdedigde met veel inzet en probeerde te counteren. Echte grote kansen leverde het echter niet op, dat gold ook voor Volkel. De beste was nog voor Wibe van Rooij, die op een strakke voorzet van Van de Rakt de bal echter volledig miste. In de 71e minuut kwam het eerder genoemde moment. Van den Brand zette voor en Van Rooij kopte de bal via de grond in de uiterste hoek. De talentvolle scheiderecht Islam Elsayyad, die steeds kort op de situaties stond kon moeilijk beoordelen of het vlagsignaal terecht was, omdat hij nu een keer wat verder weg stond. Hij ging mee in het vlagsignaal en keurde het glaszuivere doelpunt dus af. Prinses Irene drong daarna nog meer aan en speelde achterin met veel risico. De ingevallen Douwe Herckenrath had nog een kansje maar steeds weer greep de beste man op het veld doelman, doelman Kuipers, uitstekend in. In de 85e minuut werd het zelfs nog 2-0. Invaller Van de Rijt kon uit de counter een voorzet verzilveren. Rody van Schijndel kreeg nog een geweldig kans, maar kopte langs, zodat de eindstand 2-0 bleef.