Vorstenbossche Boys 1 – Nulandia 1 (competitie): 0-1

Sport

VORSTENBOCH - In Vorstenbosch werd er afgetrapt tegen koploper Nulandia. Jasper van Duijnhoven verving op het middenveld de geblesseerde Kay van de Ven. Er ontstond direct een felle wedstrijd waarbij beiden teams elkaar weinig tijd en ruimte gaven. In de 5e minuut kon Rick Dortmans, door goed druk te zetten, de keeper van Nulandia in de problemen brengen, maar kon niet tot scoren komen. Nulandia zette de verdediging van Vorstenbosch goed onder druk waardoor de opbouw veelal paniekerig verliep. Toch wist Jouk Raijmakers voorin ruimte te vinden voor een goede voorzet, de bal werd echter door niemand aangeraakt en ging voorlangs. Nulandia probeerde overal druk te zetten, wat meteen zorgde voor een aantal gevaarlijke situaties als Vorstenbosch balverlies leed. De achtergelaten ruimte van Nulandia werd enkele keren gevonden door o.a. Marvin van Heeswijk die zo het 16 meter gebied had kunnen inlopen om uit te halen, maar speelde de bal collegiaal af aan Jouk Raijmakers die daar geen voordeel uit kon halen. Iets later kreeg Jouk Raijmakers de gelegenheid om het 16 meter gebied van Nulandia in te lopen, maar koos ervoor om een combinatie aan te gaan met Marvin van Heeswijk die nog teveel aan de zijlijn gepositioneerd stond. Omdat Vorstenbosch de verdedigende organisatie aardig op orde had, probeerde Nulandia via de zijkanten door te komen en gevaarlijke voorzetten te geven vanaf de achterlijn. In de 31e minuut lag er weer ruimte vlak voor het 16 meter gebied van Nulandia waar Rick Dortmans voor gevaar had kunnen zorgen, maar hij wilde te snel handelen en schoot de bal van een te grote afstand op doel. Gevaarlijke vrije trappen en corners werden door Teun van der Sanden goed verwerkt. Dit leidde tot steeds meer frustratie bij Nulandia wat elkaar negatief begon te coachen en geforceerd ballen door het centrum begon te schieten. In de 40e minuut een goede uitbraak van Vorstenbosch waar Jouk Raijmakers de bal afspeelde op Roel van Bakel, die echter gedekt werd door 3 verdedigers van Nulandia. In de 45e minuut een gevaarlijke corner van Nulandia die maar net voorlangs ging. Nulandia bleef aandringen, maar de sterk keepende Teun van der Sanden stond overal in de weg. Ruststand 0-0.

In de tweede helft bleef Nulandia voor gevaar zorgen vanuit de vele corners en vrije trappen die het kreeg. In de 66e minuut werd Roel van Bakel gewisseld voor Teun Rijkers die even moest wennen aan de intensiteit van Nulandia maar steeds beter in het spel kwam. In de 75e minuut ging het helaas toch mis voor Vorstensbosch toen Teun van de Sanden de modderige bal uit zijn handen liet glippen en Nulandia de bal tegen de touwen kon werken, 0-1. Vorstenbosch bleef echter hard werken om in de hele spaarzame momenten de gelijkmaker te zoeken. Teun Rijkers wist op snelheid richting het doel van Nulandia te sprinten, maar werd door 3 verdedigers opgejaagd, een daarvan haalde de doorgebroken Teun onderuit en kon met rood vertrekken. De goed spelende Teun Rijkers stond vaak vrij aan de linkerzijde, maar dat werd helaas niet gezien. Vorstenbosch kon hierdoor geen voordeel halen uit de 10 man situatie waardoor het teleurstellend met 0-1 verloor. Qua inzet een voldoende voor Vorstenbosch, maar voetballend werd er veel te weinig rendement gehaald uit situaties rondom het 16 meter gebied van Nulandia.