Korfbalsters winnen nipt van Be Quick

Nistelrode

NISTELRODE - De korfbalsters van Prinses Irene speelde een goede eerste zaalwedstrijd tegen directe concurrent Be Quick. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het was belangrijk voor Prinses Irene om de punten mee naar huis te nemen en dat lukte ze. Er werd hard gewerkt door beide ploegen, waarin Prinses Irene als eerste een gaatje kon slaan van twee doelpunten ging Be Quick rusten met een voorsprong 15-13. De korfbalsters hadden er alle vertrouwen in dat de winst mee naar huis genomen ging worden en maakte dit waar. Ze wonnen uiteindelijk met 22-23.

Stuivertje wisselen
Het was Be Quick die de score opende, maar Prinses Irene lieten niet zomaar over zich heen lopen. Het was Lotte Wilbers die meteen liet zien dat wij vandaag ook scherp waren en scoorde de gelijkmaker 1-1. Marina van Venrooij wist ook meteen raak te gooien met een korte kans 1-2. Be Quick maakte een mooie actie was resulteerde in een strafworp, deze benutte ze en zo kwamen ze weer op gelijke hoogte 2-2. Daarna was het aan het aanvalsvak om het verschil te gaan maken, er waren goede acties en de korf werd regelmatig geraakt. De bal wilde er alleen nog niet in, de verdediging stond als een huis waardoor Be Quick het ook moeilijk had om te scoren. Laura van de Ven wist 2x raak te gooien vanuit de vrije worp en zo kwam Prinses Irene op een voorsprong 2-4. Be Quick liet echter ook zien waar ze goed in waren en schoten twee afstandschoten raak waardoor de stand weer gelijk werd 4-4. Toen was Prinses Irene in een zuivere fase, ze maakte drie doelpunten achter elkaar. Het waren Laura van de Ven, Lotte Wilbers en Gaby van Santvoort die voor Prinses Irene wisten te scoren 4-7. Nu zou je zeggen dat het gaatje geslagen is maar Be Quick knokte zich terug in de wedstrijd en scoorde weer met twee afstandsschoten 6-7. Prinses Irene kon een gat van drie doelpunten behouden doordat Linda van Tilburg een mooie doorloopbal afronden en Gaby van Santvoort van ver raak schoot 6-9. De korfbalsters lieten Be Quick niet ‘zomaar’ dichterbij komen. Maar toch lukte het Be Quick om het gat te dichten naar 9-9. Daarna was het stuivertje wisselen. Voor Prinses Irene scoorde Marina van Venrooij de 9-10 via een verdiende vrije worp. Be quick deed gelijk iets terug en scoorde wederom een afstandschot 10-10. Het waren laura van de Ven, gaby van Santvoort en Linda van Tilburg die voor Prinses Irene nog wisten te scoren voor de rust, Be quick scoorde mee dus er werd geen verschil gemaakt (13-13). Net voor rust kwam Be quick op voorsprong. We gingen de rust in met 15-13.

Volste vertrouwen
De korfbalsters hebben in de rust uitgesproken het volste vertrouwen in elkaar te hebben en voelde dat de punten mee naar nistelrode gingen. Na rust was het weer Laura van de Ven die van ver raak wist te gooien en maakte het gat kleiner 15-14. Be Quick kon maar een ding deze middag en dat was van afstand raak schieten, dit lieten ze ook goed zien en bouwde de score weer uit naar 2 verschil 16-14. Er werd om en om gescoord, het waren Laura van de Ven, Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers en Evy van de akker die mee bleven scoren. Be Quick liet Prinses Irene niet dichterbij komen en hield een marge van twee doelpunten verschil 21-19. Toch bleven de korfbalsters door knokken en dat bracht resultaat. Linda van Tilburg en Laura van de Ven lieten zien dat wij ook van ver raak kunnen gooien en brachten de stand gelijke hoogte 21-21. Er stonden nog 6 min op de klok. Minuten waar veel in kan gebeuren. Be Quick wist nog 1x van afstand te scoren en kwam weer op 1 doelpunt voorsprong 22-21. Marina van Venrooij liet haar specialiteit zien vandaag en gooide een verdiende vrije worp raak. Hierdoor stond het 22-22. Een spannende fase, met nog 4 minuten op de klok. Prinses Irene zette nog een goede actie in, hieruit kwam een strafworp. Het was Laura van de Ven die deze benutte 22-23. Na dit laatste doelpunt had Be Quick nog een kans om het gelijk te maken middels een vrij bal, maar deze werd onschadelijk gemaakt doordat Gaby van Santvoort de bal blokte. De korfbalsters hebben er voor geknokt en de punten zijn mee naar nistelrode.

Opstelling en scores: Marina van Venrooij 4, Evy van de Akker 1, Gaby van Santvoort 4, Carolien van Santvoort , Laura van de Ven 8, Linda van Tilburg 3, Lotte Wilbers 3, Annelies Thijssen.

Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt