Vorstenbossche Boys 1 – HVV1 (2e ronde beker): 1-3

Sport

Zonder de geschorsten Noud Donkers en Jasper van Duijnhoven trapte, op enkele posities na, Vorstenbossche Boys O23,  af tegen het zeer ervaren HVV. De vrijwel gehele selectie van HVV, maakte vorig jaar nog deel uit van 3e klasser Oranje Zwart uit Helmond. Vorstenbossche Boys, met Bob Verhoeven als aanvoerder, moest dus flink aan de bak en wilde daarnaast ook de slechte wedstrijd tegen VOW rechtzetten voor het publiek. Vorstenbossche Boys begon goed aan de wedstrijd, ondanks de vele gevaarlijke situaties van HVV. In de 4e minuut pakte de sterk keepende Teun van der Sanden de bal vanuit een vrije trap. Vorstenbossche Boys bleef goed combineren en in de 7e minuut probeerde Marvin van Heeswijk via de achterlijn de bal gevaarlijk voor het doel van HVV te krijgen, maar het schot van Jouk Raijmakers werd van richting veranderd. HVV bleef vooral vanuit vele vrije trappen voor gevaar zorgen. Vorstenbosch groeide meer en meer in de wedstrijd en liet zien dat het tegen een tegenstander van dit kaliber ook goed kan voetballen. In de 21e minuut werd er even wat ruimte gelaten aan een HVV speler die de bal direct verlegde naar het 16 meter gebied en HVV zodoende op 0-1 kwam. Vorstenbosch bleef via goede combinaties voetballend naar de goal van HVV te komen. Stef van den Tillaart en Stef Geenen wisten door een goede opbouw vaak Marvin van Heeswijk te vinden en het de linksback van HVV erg lastig te maken.

Hetzelfde elftal van Vorstenbosch begon aan de tweede helft en ging verder met goed voetballen. In de 48e minuut wist Marvin van Heeswijk weer aan de rechterkant goed door te breken, maar schoot de bal helaas op de keeper. In de 46e minuut een goede kans voor Roel van Bakel na goed dribbelwerk van Marvin van Heeswijk. In de 58e minuut kreeg Vorstenbosch een corner toegewezen, maar de bal werd helaas door Kay van der Ven naast gekopt. In de 65e minuut wist Jouk Raijmakers na een goede dieploopactie gevaarlijk weg te draaien bij zijn tegenstander, maar schoot de bal helaas naast. In de 73e minuut werd Stef van de Tillaart, die alles had gegeven, vervangen door centrale verdediger Stijn Mathijsen. HVV kon direct profiteren van deze nieuwe situatie en scoorde in 2 minuten tijd twee doelpunten. 0-3. Vorstenbosch liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bleef met goed voetbal op zoek naar een doelpunt. In de 82e minuut had Marvin van Heeswijk de kans om de 1-3 te maken, maar de bal werd over de achterlijn verwerkt. Uit de daaropvolgende corner voor Vorstenbosch viel de verdiende 1-3 door goed doorkoppen op Rick Dortmans die de bal kon binnenschieten. In de 84e minuut werd Marvin van Heeswijk vervangen door Tjeu Geenen. Eindstand 1-3. Saillant detail was dat ervaren spelers van HVV na de wedstrijd een aantal O23 spelers van Vorstenbosch opzochten en hun complimenten gaven over het goede voetbal wat zij op deze leeftijd al lieten zien. Jammer dat het bekeravondtuur geen verder vervolg heeft gekregen, maar Vorstenbossche Boys heeft een hele goede wedstrijd laten zien aan het publiek en de slechte wedstrijd tegen VOW op de juiste manier weggepoetst. De manier waarop O23 spelers zich durven te laten zien, zal ervoor zorgen dat de onderlinge concurrentie binnen de selectie flink zal toenemen.