Prinses Irene verspeelt 2-0 voorsprong

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene en Volharding deelden zondagmiddag, onder de uitstekende leiding van de pas 24 jarige Thierry Schelsema, de punten. Na een 2-0 voorsprong kwam Volharding sterk terug en achterhaalde de mannen van Van Tilburg Mode & Sport. Nadat zowel in de 1e minuut van de eerste als 2e helft Prinses Irene scoorde, via Aron van der Rijt en Tim van den Brand, was het Tim Brouwer die, zeker gezien het spelbeeld in de 2e helft, met 2 doelpunten een terechte puntendeling op het scorebord liet noteren.

Weinig kansen
De toeschouwers hadden amper post gevat langs het veld of het stond al 1-0. Rechtsback Robbert Rovers gaf een afgemeten voorzet richting 2e paal, waar Aron v.d. Rijt binnen kopte. Doelman Roel van Rens redde nog met een reflex, maar Van der Rijt kopte in de toegestane herkansing binnen. De Nistelrodenaren hadden in het verder verloop van de 1e helft het beste van het spel en onderstreepten dat met een geplaatst schot van Wibe van Rooij, waarop Van Rens fraai redde. Echte kansen werden er weinig gecreëerd aan beide kanten. Als Volharding in de omschakeling gevaarlijk dreigde te worden, combineerden ze te onzuiver. Ook Prinses Irene was slordig in balbezit, aanvoerder Gijs van Erp was daarop een uitzondering. Hij was veruit de beste speler van de 22 deze middag.

Geen VAR
Het scenario van de 1e helft herhaalde zich ook na de thee. Tim van der Heijden stoomde meteen na de aftrap op over de linkervleugel en zette Tim van den Brand vrij voor het doel. Deze liet Van Rens kansloos; 2-0. Wat er daarna met de Oranjes gebeurde weten we niet, maar ineens was het voetbal lende overwicht weg. Er werd te veel achteruit gelopen en waar de beweging van de hele ploeg vaak zo’n sterk wapen is, stonden de voorwaartsen nu te veel stil bij balaannames, waardoor ze het in de lijfelijke duels moesten afleggen. Nu moet gezegd worden dat Volharding ook veel druk naar voren zette en risico’s nam, wat resulteerde in de 2-1. Slecht wegwerken gaf aanvoerder Benckers de kans Tim Brouwer te bedienen die doelman Mathijs Pluk volkomen kansloos liet in de 55e minuut. Zeven minuten later was het zelfs gelijk. Buijssen mocht op het randje van buitenspel doorgaan en legde af op Kas van den Bosch. Hij zag Pluk nog goed redden op zijn kiezelharde schot in de hoek. De doelman moest een rebound toestaan, die Brouwer verzilverde;2-2. Zeker de 10 minuten na deze gelijkmaker had Prinses Irene het bijzonder moeilijk en hadden de Vierlingsbekers mogelijkheden, maar waren te slordig in de afronding of vonden Pluk op hun weg. In de 83e minuut was het Wibe van Rooij die ontsnapte en hard op doel schoot. Van Rens redde maar moest de bal lossen, er was niemand van Prinses Irene om dat af te straffen. Buijssen had ook nog 2 gevaarlijke schoten die rakelings langs gingen. Zo ongeveer in de slotminuut was er weer een geweldige kans voor Prinses Irene. Van Rooij had een mooie actie via de vleugel. Zijn voorzet werd door Van de Rijt ingeschoten, die echter niet vol uit kon halen, omdat hij op zijn enkel werd getrapt (ie foto voorpagina). De uitstekende Schelsema ontging dat en er was geen VAR, anders was het zeker een strafschop geweest. Nu bleef het bij 2-2 en meer verdienden de Oranjes deze middag ook niet.

Bij winst hadden ze nog kans op de 1e periode gehad, nu lijkt deze naar Berghem Sport te gaan. Wint Heeswijk de 2 inhaalwedstrijden en weten ze een beter doelsaldo te bereiken dan Berghem, dan pakken zij de 1e periodetitel.