Griezelen bij Scouting Mira Ceti en de Nistel
Griezelen bij Scouting Mira Ceti en de Nistel

Griezelen bij Scouting Mira Ceti en de Nistel

Nistelrode

NISTELRODE - “Het is het jaar 1290, waar in het noordelijk gelegen buurtschap Kleinwijk van het dorp Nesterle of te wel Nistelrode het eerste kerkje van dit dorp werd gebouwd. Het kerkje hield vele jaren stand. Zo overleefde het oorlogen samenzweringen en ketterij. Men zei dat het kerkje bezeten was door een kwade geest, een schim, in de vorm van een non. Het kerkje raakte verlaten en niemand durfde er meer in de buurt te komen. Dit duurde honderden jaren voort. Tot er, in 1889, op een stormachtige nacht de bliksem in de toren van het kerkje sloeg, en de kerk volledig uitbrandde. Men dacht dat door de brand ook de kwade non verdwenen was, maar schijn bedriegt, iedere 30 jaar laat ze iets van zich horen...”. 

Zo werden de bezoekers van de jaarlijks terugkerende spookavond, op zaterdag 9 november, op het Scoutcentrum van Mira Ceti het bos ingestuurd. Vele jeugdleden vanaf 10 jaar zijn, samen met de leiding, de hele dag bezig geweest met de voorbereidingen. Dit om het de bezoekers, gedurende de tocht, zo min mogelijk naar hun zin te maken. Dit jaar is de tocht voor de eerste keer uitgebreid met een angstaanjagende route over het terrein van de Nistel, onze buren. Degenen die terug wisten te komen, konden nog genieten van een overheerlijke kop erwtensoep, een rookworst of gewoon een kopje koffie of chocomel tegen de schrik. 

Bent u benieuwd naar onze spookavond? Deze wordt ieder jaar gehouden op de tweede zaterdag van november. Kom maar eens kijken als u durft ...

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 7 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 10 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 11 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 12 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 16 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid