WHV knokt zich naar overwinning

Loosbroek

LOOSBROEK - In de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper Elsendorp heeft WHV karakter getoond door na diverse tegenslagen toch met de 3 punten naar huis te gaan. In de 2e minuut kwam WHV al op een achterstand door een fout van keeper Glenn Bosch maakte Bruno Freitas Ribeiro 1 – 0 voor Elsendorp. WHV was niet onder de indruk en zocht de aanval om de gelijkmaker te scoren. In de 15e minuut was daar de uitgelezen kans voor toen de scheidsrechter eerst de voordeelregel toepaste en toen Yorick vd Rakt niet scoorde alsnog de penalty gaf aan WHV. Helaas voor WHV stopte Mart Kuijpers de genomen strafschop van Thijs Lunenburg. Ondanks deze tegenslag bleef WHV gevaarlijk op de counter en in de 23e minuut was het de verdiende gelijkmaker. Yorick vd Rakt ging goed door op links en hij wist de 1 – 1 te scoren. Hierna golfde het spel op en neer. Een fysiek sterk Elsendorp probeerde met veel inzet WHV onder druk te zetten, maar de bezoekers wisten hieronder vandaan te voetballen. In de 41e minuut was het wederom Yorick vd Rakt die goed doorging op rechts en hij wist Roel Lunenburg te bereiken die schitterend de 1 – 2 scoorde. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na rust kwam de ploeg van Marcel Verberkt getergt uit de kleedkamer en voordat WHV het in de gaten had stond men met 3 – 2 achter door doelpunten van Luuk Sommers en opnieuw Ribeiro. In de 50e en 52e minuut scoorde Elsendorp de 2 – 2 en 3 – 2. De geel-zwarten leken het onderspit te moeten vellen maar wederom toonde de hele ploeg karakter en in de 70e minuut was het Roel Lunenburg die de buitenspelval van Elsendorp ontweek en broer Thijs vrij voor goal zette 3 – 3. Hierna was Elsendorp meer bezig met de scheidsrechter en zijn beslissingen dan met voetbal en terwijl iedereen dacht dat het 3 – 3 zou blijven kwam viel dat anders uit. In de 90e minuut was het Yorick vd Rakt Op aangeven van Roel Lunenburg die met een bekeken voorzet goalie Kuijpers verschalkte 3 – 4. Hierna kroop WHV nog een paar keer door het oog van de naald en met kunst en vliegwerk werden de 3 punten mee naar Loosbroek genomen. De rapen waren gaar voor Elsendorp die nog 2 spelers verloren door 2x een gele kaart en ze de wedstrijd met 9 man beëindigden. Het was sowieso een zeer fysieke wedstrijd want ook de ploeg van Martin Kaus kreeg 5 gele kaarten.

Een compliment voor een hardwerkend WHV die door deze overwinning in de top 3 staat.