Wedstrijdverslag VCB1 - Vorstenbossche Boys 1

VORSTENBOSCH - VCB zette meteen volop druk op de verdediging van Vorstenbosch en kreeg daardoor in de 2e minuut direct een goede kans. Vorstenbosch probeerde onder de druk uit te voetballen door de achtergelaten ruimtes in te duiken. In de 3e minuut een voorzet van Jordy van Kessel, maar deze was te makkelijk voor de keeper van VCB. Roel van Bakel wist in de 10e minuut op goal te schieten, waarbij Jordy van Kessel uit de rebound overschoot. Omdat VCB voorin teveel druk wilde zetten moest het in de 12e minuut achterin aan de noodrem trekken. Marvin van Heeswijk werd onderuit gehaald door een speler van VCB die met twee gestrekte benen in kwam. Deze mocht direct met rood vertrekken. Marvin van Heeswijk ging zelf achter de bal staan, maar schoot de bal over het doel. Vorstenbosch begon meer en meer via combinaties de verdediging van VCB onder druk te zetten. In de 16e minuut kopte Rick Dortmans de 0-1 binnen vanuit een vrije trap van Jouk Raijmakers. Ondanks de man meer situatie kwam Vorstenbosch in veel situaties te laat en was het spel slordig. VCB bleef met tien man hard werken. In de 33e minuut werd de geblesseerde Jasper van Duijnhoven vervangen door Wessel Dominicus. Iets later schoot Marvin van Heeswijk prachtig de 0-2 in de verre hoek binnen. In de 40e minuut een vrije trap van Jordy van Kessel, maar deze was te laag om voor gevaar te zorgen. In de 42e minuut wist Roel van Bakel zich fysiek goed los te maken van zijn directe verdediger, speelde twee man uit de scoorde de 0-3 voor Vorstenbosch. In de 43e minuut stuurde Marvin van Heeswijk met een prachtig lobje Jouk Raijmakers de diepte in die Roel van Bakel wist te bedienen, deze schoot de bal helaas van dichtbij over.

In de rust werd er niet gewisseld. In de 47e minuut wist Rick Dortmans goed druk te zetten en veroverde de bal. Deze werd ingespeeld op Jouk Raijmakers die naast schoot. In de 52e minuut werd de geblesseerde Roel van Bakel vervangen door Daan de Wit. In de 61e minuut scoorde Jordy van Kessel de 0-4 na de goede voorzet van Marvin van Heeswijk. In de 70e minuut kwam Rick Dortmans in een 1-tegen-1 situatie met de keeper, maar de bal was net iets te hard om de keeper goed te omzeilen. VCB bleef tot het einde strijden en kreeg in blessuretijd uit het niets de gelegenheid om de 1-4 binnen te schieten. De intenties van Vorstenbosch om de voorsprong in de wedstrijd verder uit te breiden waren goed, maar de uitvoering was vaak slordig of te snel uitgevoerd. Daarin liggen duidelijk de ontwikkelpunten voor het jonge Vorstenbossche Boys. Al met al drie cruciale punten tegen een directe concurrent.