Prinses Irene vergeet trekker over te halen

Nistelrode

NISTELRODE - In een bijzonder aantrekkelijke en sportieve wedstrijd speelden Prinses Irene en Olympia ’18 in Boxmeer met 2-2 gelijk. De Oranjes hadden in het eerste deel van de wedstrijd de Boxmeerders al op een hopeloze achterstand kunnen zetten, nadat Aron v.d. Rijt in de 17e minuut de stand al op 0-1 had gebracht. Dezelfde Van der Rijt en Tim van den Brand verschenen daarna oog in oog met doelman Jasper Görts, maar haalden de trekker niet over. Uit het niets maakte topscorer Douwe Zwaan al weer zijn 7e doelpunt van het seizoen. Zijn totaal van afgelopen jaar (44!!), zal hij waarschijnlijk niet halen, maar hij is een van de beste spitsen die uw verslaggever de afgelopen jaren aan het werk heeft gezien in de 1e en 2e klasse. Altijd in beweging, uit alle standen schietend en sleurend, met ook oog voor medespelers. Na rust ging de aantrekkelijke strijd meer gelijk op en was het opnieuw Aron v.d. Rijt die, na knap voorbereidend werk van Tim v.d. Brand, in de 64e minuut wist te scoren. In de 80e minuut werd het 2-2, na minder ingrijpen van de laatste linie. Zwaan stelde invaller Bjenze Graat in staat om Pluk kansloos te laten.

Heerkens acteert sterk
Prinses Irene nam vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Henk Krekels, die het kort hield deze middag, het initiatief. Pas na zo’n 15 minuten was er sprake van echt vuurwerk, Aron v.d. Rijt zag zijn schot langs gaan. Twee minuten later was het raak via een prachtige aanval. De vooral voor rust sterk acterende Stef Heerkens, onderschepte op het middenveld de bal en bediende in de diepte Tim van den Brand, die op zijn beurt Aron v.d. Rijt een vrije doortocht gaf. Deze schoot de bal beheerst in de uiterste hoek. Kort daarna was er een geweldige counterkans voor de Nistelrodenaren, maar die werd niet goed uitgespeeld. In de 22e minuut kon Aron v.d. Rijt alleen op doelman Görts afgaan, maar deze kreeg zijn handen nog achter zijn inzet. Olympia deed iets terug via een geplaatste bal in de hoek, maar Pluk tikte de bal corner. In de 28e minuut was het opnieuw Heerkens die Tim van den Brand bediende. Deze kapte een verdediger uit en stond plots vrij voor de Olympia doelman. Waar hij normaal wel raad weet met dit soort kansen, schoot hij nu recht in de handen van de doelverdediger. In de 40e minuut stond het plots 1-1. Zwaan kreeg, met zijn rug schuin naar het doel staand, de bal aangespeeld. Uit de draai schoot hij de bal net langs de goede kant van de paal in het zijnetje. Daarmee de veldverhoudingen op zijn kop zettend.

In de kluts
In de 2e helft was de wedstrijd veel meer in evenwicht en waren de kansen spaarzaam. Bij Prinses Irene speelde Tom Berendsen een sterke partij, door veel onderscheppingen en de bal simpel in de ploeg te houden. Linksback Jerin v.d Rakt stoomde ook regelmatig op , maar het was toch vooral Olympia dat het meest dreigend was. Zwaan kon in gevaarlijke positie van een schotpoging worden afgehouden door een goed blok van Koen Pittens. Prinses Irene deed wat terug met een vliegend schot van Gijs van Erp, dat door Görts werd overgetikt. In de 64e minuut was het raak voor Prinses Irene. Na een fout achterin kon Tim van den Brand het strafschopgebied ingaan, waar hij 2 spelers uitspeelde en Aron v.d. Rijt bediende, die wel raad wist met dit buitenkansje. De volgende 5 minuten waren er nog twee mogelijkheden voor de mannen van Van Tilburg Mode & Sport, maar die leverden niets op. Daarna nam Olympia de wedstrijd wat meer in handen, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 80e minuut werd Olympia echter in het zadel geholpen door een ongelukkige actie achterin. Zwaan kreeg de bal in de kluts mee, na een sliding van een Prinses Irene verdediger en zag Graat op de vijfmeter vrij staan. Zijn pass op maat werd feilloos ingeschoten.

Wibe van Rooij had in de 85e minuut nog een omhaal in huis, waarvan doelman Görts dacht dat deze langs zou gaan, maar de paal toucheerde. Waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Voetbaltechnisch gezien had Prinses Irene het beste van het spel , Olympia sprong effectiever om met de kansen.