Prinses Irene naar winst tegen Emplina

Nistelrode

NISTELRODE - Onder een heerlijk herfstzonnetje pakte Prinses Irene op eigen terrein de volle buit en nestelt zich daarmee in de top van de ranglijst. Aron van der Rijt was de gevierde man. Hij kopte in de 58e minuut knap een corner achter de beste man aan Emplina zijde, doelman Tom Stupers. Het was een verdiende overwinning, waarbij Prinses Irene de bete kansen had over de hele wedstrijd gemeten. Feitelijk was Emplina maar twee keer gevaarlijk, beide keren was dat met schoten van de rand van de zestien. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd, trof zo’n schot wel de onderkant van de lat achter de al kansloze Mathijs Pluk. Meteen daarna floot de uitstekende Bert Verstappen uit Grathem af.

Hele elftal verdedigt
Prinses Irene moest het deze wedstrijd stellen zonder aanvalsleider Wibe van Rooij, die kampt met een blessure en Thijs van Vilsteren, die er langere tijd uit ligt met gescheurde enkelbanden. Prinses Irene begon bijzonder goed aan de wedstrijd. Vooral Van Rijn was een plaag, zo bediende hij in de 1e minuut de vervanger van Van Rooij, Douwe Herckenrath, maar deze zag zijn inzet gestuit door doelman Stupers. Later trof hij nog twee keer de knap reddende doelman op zijn weg. Emplina kon daar weinig tot niets tegenoverstellen, vooral omdat het hele elftal goed verdedigde. De sterke aanvalsleider van de Bosschenaren Le Couvreur, kreeg tegen Koen Pittens geen voet aan de grond. Vlak voor de thee schoot Gijs van Erp nog rakelings over.

Onderkant lat
In de 2e helft was Prinses Irene weer de bovenliggende partij en bracht in de 58e minuut het verschil ook op het scorebord in beeld. Heerkens nam de corner en Van Rijn kopte prachtig raak. Even daarvoor was Van Rijn, na een prachtige schijnbeweging, al voor de Empelse doelman verschenen, die toen nog wel kon redden. Na dat doelpunt nam Emplina het initiatief over, maar het wist feitelijk niet echte kansen te creëren. Die keren dat het in de buurt van het Prinses Irene doel kwam greep Pluk steeds bekwaam in. In de 76e minuut was er de eerste echte kans via Michel Buijs, maar hij schoot vanaf rand zestien rakelings over. Prinses Irene hanteerde ook te vaak de lange bal, waardoor de druk bleef. Wel waren er genoeg mogelijkheden om te counteren, maar die werden niet zorgvuldig uitgespeeld. Ver in blessuretijd ontsnapte de mannen van Van Tilburg Mode & Sport nog, toen een uithaal van de ingevallen Thomas v.d. Horst de onderkant van de lat teisterde. Geluk dus toch ook, maar met een gelijkspel had Emplina teveel gekregen. De punten bleven terecht in Nistelrode.

Afbeelding
Ondernemend Bernheze 3 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 6 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein