Vorstenbossche Boys – WEC 0-1
Vorstenbossche Boys – WEC 0-1 Foto: Marion vd Ven

VORSTENBOSCH - Door afwezigheid van Daan de Wit mocht Stef Geenen in de basis van Vorstenbosch starten tegen WEC 1. Vorstenbosch begon aftastend aan de wedstrijd, maar toch wist het in de 3e minuut al een kans te creëren om de score te openen. Het was Rick Dortmans die na een voorzet van Jouk Raijmakers de bal te zacht op goal schoot.

Enkele minuten later schoot Marvin van Heeswijk de bal vanuit een vrije trap over. Het middenveld van Vorstenbosch was te statisch wat ervoor zorgde dat WEC gevaarlijk kon worden uit slordig balverlies van Vorstenbosch. In de 12e minuut kon Kay van de Ven de score openen na een goede combinatie van Marvin van Heeswijk en Rick Dortmans, maar ook zijn schot was te zacht.

Vorstenbosch begon beter in de wedstrijd te komen en het was Jasper van Duijnhoven die de bal naast kopte vanuit een corner. In de 19e minuut wist Jouk Raijmakers goed het 16 meter gebied in te dribbelen, maar de bezetting voor de goal klopte niet waardoor de bal weer terug werd gespeeld. In de 24e minuut een kans voor Jordy van Kessel om de score te openen, maar zijn schot kwam in de handen van de keeper terecht.

Omdat Vorstenbosch weer niet tot scoren kwam, werd het spel slordiger. WEC kon van deze onzekerheid profiteren en nam de regie over. WEC bleef aandringen, maar had moeite met de laatste linie van Vorstenbosch, waar Noud Donkers en Teun van der Sanden heer en meester waren.

In de 70e minuut wist WEC speler Youri Verbakel ruimte te creëren met een loopactie en schoot de bal in de verre hoek binnen, 0-1. In de 76e minuut werden Stef van den Tillaart en Kay van de Ven vervangen voor respectievelijk Stijn Mathijsen en Guus van de Ven. Voor JO19-1 speler Stijn Mathijsen was dit zijn officiële debuut in Vorstenbosch 1.

In de 80e minuut kreeg Vorstenbosch een vrije trap toegewezen welke door Jordy van Kessel hoog werd overgeschoten.

Achterin werd er fel verdedigd bij Vorstenbosch, soms net iets te fel waardoor WEC in de 82e minuut een penalty kreeg toegewezen. Deze werd echter gepakt door de sterk keepende Teun van der Sanden.

Dit werkte als adrenaline voor Vorstenbosch wat begon op te leven en weer te voetballen. Noud Donkers werd mee de diepte in gestuurd om voor chaos te zorgen in de verdediging van WEC. In de 85e minuut een goede dieploopactie van Rick Dortmans, maar de bal werd te hard gespeeld waardoor een duel met de keeper uitbleef. In de 87e minuut een vrije trap voor Marvin van Heeswijk die Jouk Raijmakers vond maar overschoot.

Vorstenbosch bleef met goede diepteballen van Stijn Mathijsen op zoek naar de aansluitingstreffer. In blessuretijd wist Noud Donkers de bal nog op de kruising te koppen. Een teleurstellend resultaat voor Vorstenbosch Boys wat, ondanks het slordige spel, voldoende kansen heeft gekregen om de wedstrijd al in een vroeg stadium naar zich toe te trekken.

Op de foto: keeper Jasper van Oss brengt redding op passeeractie van Jouk Raijmakers.