Prinses Irene onderuit in Bernhezer derby

Nistelrode

NISTELRODE - Voor de 25e keer deze eeuw werd de derby tussen Heeswijk en Prinses Irene gespeeld. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0. Beide keren was het de weer teruggekeerde Wouter van Dijke die scoorde. Prinses Irene was de best voetballende ploeg en had misschien wel meer verdiend, maar de hardwerkende Heeswijkers sleepten de overwinning in de wacht.

Met een stuit
Waar heel veel regen werd verwacht, bleef het tijdens de gehele wedstrijd droog en was de grasmat in Heeswijk ook prima bespeelbaar. De goed leidende Peter Theunisz had amper voor het begin gefloten of de bal lag al bijna in het netje achter doelman Pluk. Een te korte breedtepass was een prooi voor Van Dijke, die zijn scherpe inzet gestopt zag worden door de Nistelrodese doelman . Daarna Prinses Irene het initiatief en had het beste van het spel. Er waren verschillende kansen, voor Van Rooij, Heerkens en Van den Brand, waarbij de uitblinkende doelman Groenendijk voortreffelijk redding bracht. Mat nam de wijze waarop hij een kopbal van Van den Brand onschadelijk maakte was knap. In de 40e minuut werd Heeswijk pas weer wat dreigend wat resulteerde in een vrije trap op de rand van de zestien. Van Dijke schoot de bal met een stuit in de uiterste hoek. Pluk kon de bal nog wel toucheren maar deze schoot recht omhoog in de winkelhaak. Even later maakte doelman Groenendik zijn enige foutje. Hij was net te laat bij een kopbal van Tim van der Heijden, maar deze ging langs.

Prinses Irene startte furieus in de 2e helft. De van vakantie teruggekeerde Aron van de Rijt kwam in de ploeg. Tim van der Heijden had de gelijkmaker op zijn schoen maar zijn geplaatste bal ging via een verdediger rakelings langs. Van der Rijt speelde even later een paar mensen uit, de bal ging achter doelman Groenendijk door en scheerde langs de doellijn, maar Jerin v.d. Rakt kon de bal niet over de lijn tikken. Het bleef wel oppassen voor de counters van Heeswijk, mede omdat Prinses Irene achterin de nodige risico’s nam. Van Dijk , die na een jaartje rust weer helemaal topfit is, bleef een ware plaag, die in zijn eentje een paar spelers bezig weet te houden. In de 66e minuut was er weer een typische acties van hem, zoals altijd loerend op een foutje, schatte hij een te korte terugspeelbal goed in en zette Heeswijk, tegen de veldverhouding in, op 2-0. De Nistelrodenaren drongen daarna nog meer aan, maar zagen doelman Groenendijk uitgroeien tot ‘man of the match’. Hij pakte alles, waarbij ook gezegd moet worden dat, ondanks het beter veldspel, er ook relatief weinig grote kansen kwamen, mede door het knappe verdedigingswerk van Heeswijk. De Heeswijkers waren ook nog gevaarlijk en natuurlijk was daar Van Dijke steeds bij betrokken. Zo schoot hij in de 80e minuut recht voor doelman Pluk hard in, maar deze wist op een of andere wijze zijn hand nog achter het schot te krijgen waardoor de bal over ging.

Al met al een onnodige nederlaag voor Prinses Irene. Als je zelf niet scoort en de tegenstander dat wel doet op de juiste momenten, dan is dat een gegeven.