WHV wint verdiend van VCO

Loosbroek

LOOSBROEK - Op een moeilijk bespeelbaar veld heeft WHV verdiend gewonnen van hekkensluiter VCO en nestelt zich daarmee op een gedeelde 3e plaats in de 5e klasse E.

De Loosbroekenaren begonnen fel aan de wedstrijd en al na 5 minuten stond WHV met 0–2 voor. Eerst was het Steven Lunenburg die werd diep gestuurd door Niels van der Wielen en de verdediging te snel af was en hij scoorde de openingstreffer. De ploeg van Mario van Berkom was verrast en niet bij de les want in de 5e minuut was het Thijs Lunenburg die, op aangeven van Roy van der Wielen, in de verre hoek de 0–2 scoorde. WHV dacht daarna de buit binnen te hebben waardoor de concentratie verslapte. Een onnodig weggeven vrije trap zorgde in de 12e minuut uiteindelijk voor de aansluitingstreffer. De bal werd hoog ingebracht en in eerste instantie nog weggewerkt, maar vanaf rand 16-meter schoot een vrijstaande speler van 't Oventje de bal hoog in het doel en verraste daarmee WHV-goalie Glenn Bosch. WHV nam hierna het heft weer in handen zonder echt goed te voetballen en ook het vizier stond niet meer op scherp waardoor VCO in de wedstrijd bleef. Ook de thuisploeg kreeg nog een goede mogelijkheid maar een afstandsschot spatte op de lat uiteen. Ruststand 1–2.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een beter en aanvallend WHV en een verdedigende thuisploeg. In de 52e minuut viel de wedstrijd in het slot. Een uittrap van Glenn Bosch werd op de middenlijn door Thijs Lunenburg doorgekopt en de diepgaande Thomas Bosch bracht de bezoekers met een bekeken lob over de keeper van VCO op veilige haven 1-3. Na dit doelpunt was het verzet van de rood-witten gebroken en kon WHV de wedstrijd gecontroleerd uit voetballen. Men had nog enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar, behoudens een afgekeurde treffer van Bas Kanters, werd er niet meer gescoord.

Door deze overwinning blijft WHV bovenin meedraaien met 9 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week krijgt WHV de kans om deze goede reeks voort te zetten, thuis tegen laagvlieger Fiducia.