WHV wint moeizaam maar verdiend

Loosbroek

LOOSBROEK - WHV heeft zijn 2e wedstrijd uit bij Irene in Gemonde gewonnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld waren het de bezoekers die goed uit de startblokken kwamen. In de 3e minuut was het Yorick van de Rakt die goed doorging op rechts en een verdediger van Irene kon hem alleen foutief stoppen. Penalty voor WHV. Thijs Lunenburg maakte de openingstreffer 0 – 1. De thuisploeg was echter niet onder de indruk en 2 minuten later stond het alweer gelijk. Een voorzet van Irene verdwijnt via het been van Tim Buunen ongelukkig in het doel 1 – 1. WHV is hierna de regie kwijt over de wedstrijd en de ploeg van Toon Op ‘t Hoog zet vol druk waardoor de geel-zwarten niet meer aan voetballen toe kwamen. In de 16e minuut wordt het 2 – 1 voor Irene na een corner die foutief werd verwerkt door de WHV-goalie. Hierna gaat het spel op en neer en in de 35e minuut is het een hard schot van Roel Lunenburg die niet goed wordt verwerkt door de keeper van Irene. Bart vd Wielen is er als de kippen bij om ook zijn 1e goal voor WHV 1 te scoren 2 – 2.

Na rust is de pijp een heel eind leeg bij Irene en WHV is de betere ploeg. In de 64e minuut is het de uitstekend spelende Thomas Bosch die de 2 – 3 scoort voor WHV na een assist van Van de Rakt. Diezelfde Thomas Bosch speelt zich 2 minuten later keurig vrij en schiet met een strak schot de 2 – 4 op het scorebord, wederom was Van de Rakt de aangever. Wedstrijd beslist zou je zeggen maar in de 83 minuut wordt het 3 – 4  na wederom een fout van keeper Glenn Bosch. Hierna probeert Irene nog met alle macht om de gelijkmaker te scoren, maar WHV houdt stand en neemt verdient de 3 punten mee naar Loosbroek.

Volgende week spelen de Loosbroekenaren thuis tegen Nederwetten dat deze speelronde met 1-4 verloor van fc Uden. Het is te hopen dat de stijgende lijn kan worden voortgezet.