Gilde jongeren drie maal kampioen
Gilde jongeren drie maal kampioen

Gilde jongeren drie maal kampioen

Nistelrode

NISTELRODE - De leden van het gilde St. Antonius Abt - St Catharina kijken tevreden terug op een heerlijk ouderwetse teerdag. Afgelopen zaterdag werd schutterkoning Ronald Spits thuis op gehaald om de titel te verdedigen. Na aankomst bij zijn woning werd aan Ronald met zijn gezin een vendelhulde gebracht. De familie Spits onthaalde het gilde gastvrij. 

Bij vertrek sprak Vice hoofdman Paul Altorf hiervoor zijn dank uit. Met vliegend vendel en slaande trom vertrok de gildestoet naar de Gildenhof. Voorafgaand aan de diverse wedstrijden werd genoten van de uitstekende lunch. Hierdoor extra gesterkt popelden de gildeleden om met de diverse gilde-disciplines te starten.

Traditioneel wordt eerst de schietboom vrijgemaakt. Een mooi gebruik waarbij alle leden zich verzamelen rondom de boom. Naast de wedstrijd om de titel van gildekampioen is ook gestreden om de de titel van schutterskampioen en jeugdprins. Na een buitengewoon spannende strijd is Kevin Breedveld (23 j) de nieuwe schutterkoning geworden.

De titel jeugdprins is na een adembenemende tweekamp tussen Kevin Breedveld en Rick van Berkel, na 81 schoten, naar Rick (21 j) gegaan die bovendien de titel gildekampioen behaalde. Bij gilde kampioen geldt het hoogst aantal punten in de disciplines geweerschieten, kruisboogschieten en jeu de boules.

Aansluitend aan de fotosessie en de vele felicitaties werden de gildeleden en sympathisanten uitgenodigd deel te nemen aan dinerbuffet met grote keuze uit de meest uiteenlopende heerlijkheden. Voldaan en zeer tevreden keerden de aanwezigen huiswaarts nagenietend van dit gezellige samenzijn.

Een uitgebreide foto reportage op gildenistelrode.nl 

Links Rick van Berkel, rechts Kevin Breedveld.