Prinses Irene krijgt te weinig

Nistelrode

NISTELRODE - In de eerste wedstrijd van het seizoen speelde Prinses Irene met 2-2 gelijk tegen Venhorst. De equipe van coach Meulendijk deed zichzelf daarmee tekort. Na een dubbelblanke ruststand, was het de weer sterk acterende Aron v.d. Rijt die de 1-0 binnen kopte. Zo ongeveer de eerste keer dat Venhorst gevaarlijk werd stond het 1-1. Een zondagsschot van de ingevallen Mike van Grinsven liet doelman Pluk volkomen kansloos. Tim v.d. Brand bekroonde zijn sterke spel met een prachtig doelpunt uit een vrije trap. Twee minuten voor tijd werd het toch nog gelijk. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Joep van den Bosch via de onderkant van de lat binnen geschoten.

Redding op doellijn
In competitieverband telde Prinses Irene drie debutanten. Mathijs Pluk is gekozen tot eerste doelman, de nieuwkomers Aron v.d. Rijt en Tom Berendsen zijn versterkingen in de voorhoede en op het middenveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor Berendsen, maar hij kreeg de bal net niet lekker mee. Even later was goaltjesdief Thijs van Sleeuwen gevaarlijk, Koen Pittens was hem te snel af en legde ook daarna de veel scorende spits volledig aan banden. Nadat Aron v.d. Rijt een mooie actie net zag mislukken was zo rond het half uur er de kans op 1-0. Tim v.d Brand werd met een prachtige pass van Van Rooij aangespeeld. Hij kapte een verdediger en de doelman uit, maar zag Teun v.d. Putten op de doellijn redding brengen. In de 44e minuut was er een soort van scrimmage, waarbij tot drie keer toe de bal net langs of achter drie verschillende Prinses Irene spelers ging, die de bal dus niet over de lijn konden schieten. De goed leidende scheidsrechter Christ-Stan van Daal stuurde met een 0-0 stand de ploegen richting thee.

Berendsen kopt op de lat
De mannen van Van Tilburg Mode & Sport kwamen goed uit het kleedlokaal. In de 48e minuut was het namelijk al raak. Een corner van Tim v.d. Brand werd door Aron v.d. Rijt binnen gekopt. Van de Rijt bleek toch een plaag voor de Venhorst defensie, maar dat bleef zonder resultaat. Prinses Irene dicteerde de wedstrijd al werd er soms , met name op het middenveld, te slordig gespeeld. Uit het niets viel de 1-1, het was feitelijk het eerste echte gevaar van Venhorst kant gedurende de hele wedstrijd. Even kregen mannen uit de Venhorst te veel ruimte en invaller Mike van Grinsven profiteerde door uit de draai prachtig raak te schieten. In de 74e minuut kregen de Nistelrodenaren een vrije trap rond de zestien. Tim van de Brand krulde de bal prachtig achter de kansloze doelman Fonken; 2-1. Dezelfde v.d. Brand zag Fonken nog knap redden op een hard schot van hem, maar ook Pluk werd een keer getest. In de 87e minuut had Prinses Irene pech toen Tom Berendsen tegen de lat kopte. Zo ongeveer in de tegenaanval, werd een overtreding gemaakt op de rand van de zestien. Joep van de Bosch schoot de vrije trap tegen de onderkant van de lat. De bal kwam vervolgens terug, maar sprong tegen de handen van doelman Pluk en verdween zo in het doel. In blessuretijd was er nog een vrije trap voor Venhorst op nagenoeg dezelfde plek. Pluk behoedde met zijn redding Prinses Irene voor een onverdiende nederlaag. Nu moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel. Gezien het spelbeeld gedurende de gehele wedstijd deden de Oranjes zich daarmee tekort.