Woezik maatje te groot
Woezik maatje te groot Foto: T. Bevers

Woezik maatje te groot

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene verloor in Wijchen kansloos met 5-2 van 1e klasser Woezik. Binnen vijf minuten was de wedstrijd al beslist. Lucas van den Heuvel en Gijs Diebels lieten toen de jonge doelman Stijn van der Doelen al tweemaal vissen. Via Tim van den Brand deed Prinses Irene wat terug na ruim een kwartier. Vlak voor rust was het echter weer twee keer raak voor Woezik via opnieuw Van den Heuvel en Bas Elemans. In de 2e helft ging het wat meer gelijk op en kwam Prinses Irene op 4-2 door een doelpunt van invaller Daan Mulder. Het slotakkoord was weer voor Woezik dat opnieuw Van den Heuvel zag scoren. Zondag begint het om het echie. Eerst wordt dinsdagavond, door zowel het 1e als 2e elftal, dat knap Blauw Geel 2 uitschakelde in het bekertoernooi, geoefend bij Nulandia (aanvang 20.00 uur).

Het bekertoernooi werd door coach Erik Meulendijk vooral gezien als oefenreeks, waarin hij veel spelers aan het werk wilde zien. Daarom zondag een middenveld derhalve dat nog nooit in deze samenstelling had gespeeld. Dat was, zeker in de eerste helft ook goed te zien. Laat het middenveld van Woezik nou net de twee beste voetballers van die ploeg bevatten met aanvoerder Gijs Diebels en Julian Willems. Bij Prinses Irene maakte Tom Berendsen zijn eerste minuten in het bekertoernooi, nadat hij al bij de start van de voorbereiding een schouderblessure opliep. Hij was min of meer de vervanger van de geschorste aanvoerder Van Erp. In het eerste kwartier had Prinses Irene niets in te brengen, men had geen antwoord op de beweeglijke middenvelders en spitsen. Na een kwartier was de organisatie, die vorige week juist stond als een huis, weer wat beter . Het eerste wapenfeit was een geweldige knal van Rody van Schijndel. Even later tikte Tim van den Brand voor de derde week op rij raak, nu uit een doorgekopte corner. Het bleef oppassen voor de Irene achterhoede, maar met hangen en wurgen hield Van der Doelen zijn doel schoon. Tot de 41e minuut toen hij kansloos was op een inzet van Lucas van den Heuvel. Net voor het rustsignaal werd het door Elemans 4-1.

In de 2e helft speelde Prinses Irene veel compacter en gaf veel minder kansen weg. Meulendijk bracht nog wat vers bloed, waardoor er met Van der Doelen, Thijn van Doren en Sjoerd van den Berg, maar liefst drie spelers op het veld stonden die afgelopen seizoen nog in de A-junioren speelden. De beste man bij Prinses Irene, aanvoerder Tim van der Heijden, verzond in de 75e minuut een geweldig crosspaas op Tim van den Brand die ineens uithaalde. Doelman Ardts moest een rebound toestaan, die Daan Mulder verzilverde. Woezik bleef de betere en gevaarlijkste ploeg maar drong ook niet echt meer aan. Vlak voor het einde was het opnieuw Lucas van den Heuvel die scoorde.

Coach Meulendijk heeft de afgelopen periode goed kunnen zien wat de kwaliteiten zijn van diverse spelers en zal zeker een elftal in zijn hoofd hebben, dat komende zondag tegen Venhorst in staat is een goed resultaat te behalen. Zeker is afgelopen periode ook gebleken dat er best het nodige jeugdige potentieel zit aan te komen, het heeft natuurlijk tijd nodig voordat dit tot wasdom komt.