WHV wint derby van Avesteyn

Loosbroek

LOOSBROEK - WHV heeft zijn 2e bekerwedstrijd tegen buurman Avesteyn overtuigend gewonnen. Avesteyn speelde helaas met zijn 2e elftal waardoor WHV het niet al te moeilijk had. Binnen 10 minuten stond WHV al met 2–0 voor. Eerst was het Roel Lunenburg die diep werd gestuurd door Ramon Kézèr en eerstgenoemde faalde niet oog in oog met de keeper. Een paar minuten later was het Yorick van de Rakt die ook het doel wist te vinden op aangeven van Roel Lunenburg. WHV speelde gecontroleerd en rustig de bal rond waardoor de thuisploeg er niet aan te pas kwam. Het was wachten op meer goals maar het vizier stond niet op scherp. Avesteyn had niet veel te vertellen, maar via een knappe vrije trap van Joost van der Heijden kwamen ze terug in de wedstrijd 1-2. De ploeg van Patrick Cissen rook zijn kans, maar het was onmachtig om het de ploeg van invalcoach Denny Langenhuijsen lastig te maken. De wedstrijd werd vlak voor rust beslist. Eerst was het Thijs Lunenburg die, na een afgesneden voorzet van Roy van der Wielen, bekeken de bal achter doelman Glenn Buermans kopte 1-3 en één minuut later was het Yorick van de Rakt die richting doel schoot en de bal via Roy van der Heijden in het doel verdween 1–4. Wedstrijd beslist.

Na rust gebeurde er enige tijd niet zo veel meer, maar raakte de thuisploeg nog de paal en een mooie aanval van WHV strande tegen een verdediger van Avesteyn. Halverwege de tweede helft kwam WHV op 1-5 door goed doorzetten van Bart van der Wielen en 10 minuten voor tijd was het Van de Rakt, die door goed doorzetten van invaller Steven Lunenburg die daarmee de keeper in de problemen bracht, de 1–6 scoorde. WHV speelde goed en geconcentreerd zonder veel kansen weg te geven. Zondag speelt WHV zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen Ruwaard.