Uitreiking Koninklijke Onder- scheidingen brandweer Nistelrode
Uitreiking Koninklijke Onder- scheidingen brandweer Nistelrode

Uitreiking Koninklijke Onder- scheidingen brandweer Nistelrode

Nistelrode

NISTELRODE - Zaterdag 7 september zijn de heren Pierre van de Ven, John Herckenrath, Nico Meulendijks, André Verbrüggen en postcommandant Hans van der Heijden, allen uit Nistelrode, benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Burgemeester Moorman van de gemeente Bernheze heeft hen de versierselen behorende bij deze Koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse korpsavond van Brandweer Brabant-Noord post Nistelrode. 

De heer Pierre van de Ven is ruim 31 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer en heeft afgelopen 1 september zijn taken neergelegd binnen Brandweer Brabant-Noord. Decorandus bekleedde diverse functies zoals Manschap B, chauffeur en voertuigbediener in de rang van Hoofdbrandwacht. Door een wijziging in het decoratiestelstel komen brandweervrijwilligers, per 1 januari 2020, niet meer na een dienstverband van 20 jaar of langer automatisch voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking. 

Om toch de maatschappelijke waardering uit te spreken ontvingen de brandweervrijwilligers John Herckenrath (sinds 1994), Nico Meulendijks (sinds 1990), André Verbrüggen (sinds 1988) en Hans van der Heijden (sinds 1982) een Koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange inzet. 

Tevens namen de brandweervrijwilligers Tonny van Es en Frank van Bakel na vele jaren afscheid van Brandweer Brabant-Noord. Het Korps Management Team verleent hen eervol ontslag.