Prinses Irene een helft op dreef

Nistelrode

NISTELRODE - De eerste bekerwedstrijd van Prinses Irene eindigde uiteindelijk in een 4-2 nederlaag. Tegen 2e klasser Spero uit Elst was een voortreffelijke 1e helft niet voldoende. De Oranjes namen binnen 10 minuten een 2-0 voorsprong via Tim v.d. Brand en Wibe van Rooij. Rond de 20e minuut werd het 2-1. In de 2e helft was de flink gerenoveerde ploeg van coach Erik Meulendijk een stuk minder bij de les en moest, vooral door persoonlijke fouten, drie tegentreffers incasseren.

Vijf min of meer nieuwe gezichten stonden in het veld op sportpark ‘De Pas’ in Elst, waar Spero al enkele seizoenen in de bovenste regionen van de 2e klasse Oost speelt. Een echte nieuweling is Aron v.d. Rijt de vorige week met zijn Nistelrodese bruid in het huwelijksbootje stapte. Dat deed niet af aan zijn scherpte, want hij bereidde na 6 minuten knap de openingsgoal voor van Tim v.d. Brand. Deze laatste stelde 5 minuten later Wibe van Rooij in staat om de 0-2 te scoren. Prinses Irene was in die fase de bovenliggende partij, al moest doelman Pluk, door goed en ver uitkomen, na een kwartier redding brengen. In de 20e minuut kwam Spero langszij, toen Kane de Weijer knap in de kruising kopte en Pluk kansloos liet. Voorin marcheerde het goed met de Nistelrodese spitsen, al konden ze niet meer scoren.

In de 2e helft ging het gelijk op tot de 55e minuut. De ingevallen Niels Kleijn liet van net buiten de zestien een bal van zijn wreef vertrekken, die hard en met een vervelende stuit in de uiterste hoek doelman Pluk kansloos liet. Een onnodig doelpunt t want hieraan vooraf ging onnodig balverlies. Een paar minuten later stond het zelfs 3-2. Een schotje was zeker een prooi geweest voor de Nistelrodese doelman, maar heel ongelukkig werd de bal van richting veranderd en verdween zo in het doel. Binnen 10 minuten werd de wedstrijd helemaal in het slot gedaan. Toen Van Swaaij de 4-2 binnen schoot.

Een 2e helft die van de zijnde van de Van Tilburg Mode & Sport mannen van een stuk minder niveau was dan de eerste. Er was met name heel vaak onnodige balverlies en ook in de duels liet men zich te makkelijk aftroeven. Spero speelde vooral de counter en dan is dat al helemaal dodelijk.

Nog voldoende werk aan de winkel dus, maar dat is niet vreemd, met een behoorlijk aantal nieuwelingen. Nieuweling Tom Beerens nog ontbrak daarbij nog, nadat vorige week zijn arm uit de kom schoot.

Ondernemend Bernheze 7 uur geleden Moments & More Nistelrode start met bezorgen!
Met poppetjes en andere hulpmiddelen worden situaties duidelijker en concreter gemaakt
Ondernemend Bernheze 10 uur geleden Kracht uit jezelf, alles begint bij jou
Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:57 Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 apr, 11:20 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Kunst & Cultuur 19 apr, 08:30 Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Natuur & Dieren 19 apr, 08:04 St. Buurtvoedselbos Bernheze