Snelheidsmeter met beloning in Vorstenbosch
Snelheidsmeter met beloning in Vorstenbosch Foto: Rian van Schijndel

Snelheidsmeter met beloning in Vorstenbosch

Vorstenbosch

Vorstenbosch - Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter staat vanaf vandaag; drie weken lang in de Kerkstraat. Iedereen die zich in deze hoofdstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Een spaarpot waarvan het totaalbedrag ten goede komt aan de herstructurering van de Kerkstraat. Om 8.30 uur waren Peter van Boekel en John Groen, van dorpsraad Vorstenbosch, present om als eersten het goede voorbeeld te geven en zorgden samen voor de eerste bijdrage in de spaarpot.

Schoolkinderen
De Kerkstraat wordt veel gebruikt als sluiproute voor als het op de A50 vaststaat. Het is de hoofdweg met; veel schoolgaande kinderen en hun ouders en winkelend publiek. De maximale snelheid is 30 km/uur, maar er wordt vaak veel harder gereden. Reden voor de gemeente, om in samenwerking met provincie Noord-Brabant, het eens anders aan te pakken en deze snelheidsmeterspaarpot van NUL verkeerdoden Brabant in te zetten.

Sociaal
Iedere bestuurder van een motorvoertuig die de snelheidsmeter passeert met de juiste snelheid, zorgt ervoor dat het hem zelf geen snelheidsboete opleverd én dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De gemeente heeft een bedrag van maximaal € 2.000 beschikbaar gesteld voor de spaarpot. Bij het bereiken van dat bedrag zal de snelheidsmeter uitgaan.

De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Meer informatie? Ga naar www.nulverkeersdodenbrabant.nl/snelheidsmeterspaarpot/

Klik hier voor meer foto´s

 

Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 9 uur geleden Tweede locatie voor 'Eten over? Regio Bernheze'
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 11 uur geleden Het land is koud, maar de mensen zijn er heel warm
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 12 uur geleden Nieuw: een sfeervolle kerstreis naar Engeland
Afbeelding
Sport 14 uur geleden Competitie vissen start op zondag 28 april
Afbeelding
Sport 14 uur geleden Eclatante zege op hellas krijgt al vroeg gestalte
Afbeelding
Vitaliteit 18 uur geleden Voor iedereen die wil werken aan zijn mentale gezondheid