WHV verliest 1e oefenwedstrijd

Loosbroek

LOOSBROEK - Net als vorig jaar begon WHV 1 de oefencampagne tegen 4e klasser RKKSV uit de Kruisstraat. Vorig jaar werd er met 3–1 verloren en WHV was erop gebrand het dit jaar beter te doen.

Ondanks enkele afwezigen die bij Ajax zaten, voetbalde WHV in de 1e helft aardig mee met RKKSV. De vierdeklasser die er afgelopen jaar ter nauwernood in is gebleven, had echter onder leiding van een hele sterke nummer 10 Tom Hendriks (c) de overhand, wat in de 22e minuut leidde tot de 0–1 voor de gasten. Een vrije trap werd wat gelukkig geraakt door een van de spitsen waardoor keeper Glenn Bosch op het verkeerde been stond. WHV was niet onder de indruk en 12 minuten later was het raak voor WHV. Een goede combinatie tussen de broers Marco en Thijs Lunenburg werd door laatstgenoemde op waarde geschat. Met een strak schot in de korte hoek wist hij de RKKSV-goalie Erik Veldman te verrassen 1–1. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na rust werd er volop gewisseld waardoor WHV niet echt meer in haar spel kwam. De bezoekers waren de hele 2e helft de bovenliggende partij, maar een goede verdediging van WHV en een goed keepende Glenn Bosch hielden de gasten tot 1 minuut voor tijd op een gelijke stand. RKKSV won alsnog de wedstrijd door een doelpunt in de laatste minuut van invaller Harm Pennings 1–2. Als met al een verdiende overwinning voor de mannen uit Kruisstraat tegen een in de 1e helft goed meevoebalend WHV. En een in de 2e helft goed verdedigend spelend WHV. Zondag speelt WHV om 12.00 uur uit bij FC Uden de 2e oefenwedstrijd.