De nieuwe Bernheze postcoderoos van start!
De nieuwe Bernheze postcoderoos van start!

De nieuwe Bernheze postcoderoos van start!

Heeswijk-Dinther

HEESWIJK-DINTHER - We hebben een nieuw zonnestroomproject aan De Morgenstond 37. Met dit project worden 160 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van Van Zutphen Elektro, zonneklaar voor inwoners van Bernheze.

De eigenaren van Van Zutphen Elektro hebben hun dak ter beschikking gesteld aan de BECO. De installatie van 160 panelen komt neer op een totaal geschatte opbrengt van 43.520 KWh per jaar! BECO splitst de zonnepanelen op in ‘BECOdelen’ a 100 wattpiek. Op dit dak komen dus 512 ‘BECOdelen’ beschikbaar voor lokale afname.

Met de regeling wordt het opwekken van duurzame elektriciteit mogelijk gemaakt voor inwoners van Bernheze die geen eigen geschikt dak hebben. Zo kan iedereen ‘BECOdelen’ van de coöperatie kopen en vervolgens kan over deze opgewekte stroom op de eigen energierekening vijftien jaar lang korting toegepast worden.

Iedereen investeert gezamenlijk vooraf in de zonnestroominstallatie. Alle investeringen bij elkaar zijn voldoende om de aanschaf te financieren. Je kunt deelnemen vanaf 1 ‘BECOdeel’ tot maximaal 100 ‘BECOdelen’.

Met de Regeling Verlaagd Tarief, ook wel de ‘postcoderoosregeling’, krijgen deze leden van de coöperatie een energiebelastingkorting voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit op de eigen energienota. Deze belastingkorting bedraagt in 2019 bijvoorbeeld al € 0,1193 per kWh inclusief BTW. De belastingkorting wordt gegarandeerd voor een periode van vijftien jaar.

Natuurlijk gaan we daarnaast uit van een rendement, maar misschien is het belangrijkste, dat je bijdraagt aan duurzame energie in onze eigen buurt. Ga naar onze website en klik op 'nieuw Postcoderoosproject' bovenaan de site.

Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Kunst & Cultuur 19 uur geleden Beleef de historie tijdens de historische optocht van het Boerenbondsmuseum
Afbeelding
Kunst & Cultuur 19 uur geleden 50-jarig jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur op PFN XXL-jubileumplein
Afbeelding
Kunst & Cultuur 21 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 22 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Natuur & Dieren 22 uur geleden Stichting Buurtvoedselbos Bernheze