Teerdag Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch
Teerdag Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch

Teerdag Gilde Sint Antonius Abt Vorstenbosch

Verenigingen

VORSTENBOSCH - het Gilde St. Antonius Abt heeft haar jaarlijkse teerdag gehouden op zaterdag 19 januari in ’t Gildebergske. Bij binnenkomst kregen alle leden en genodigden koffie of thee met een kleine chocoladebol erbij. Na de officiële opening door hoofdman Johnnie was er de huldiging van Maarten Hoefs, en Frans Vogels die 40 jaar lid van onze vereniging zijn. Maarten en Frans kregen een tinnen bord en een bos bloemen voor hun vrouwen Jacqueline en Tiny.

Vervolgens werden Jan van Grunsven en Bert Hoefs naar voren geroepen om voor hun 60 jaar lidmaatschap. Diverse familieleden van Jan en Bert waren voor de huldiging uitgenodigd om de teeravond mee op te luisteren. Beide kregen een mooi onderschild aan hun schild tgv 50 jaar gildelid toegevoegd.

Daarna werd Paul Heerkens gehuldigd die inmiddels 25 jaar lid is, hij is vendelier en druk betrokken bij het schieten met kruisboog en geweer.

Al laatste werd de ‘gildebroeder van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar was de titel voor Eric vd Heuvel. Hij stuurt de barcommissie aan, heeft Keezbordenspel toernooi mede opgezet met Toine van Asseldonk en is een verdienstelijk bestuurslid die ook het perslucht schieten bij ons gilde geïntroduceerd heeft.

Na al de huldigingen werd de avond verder muzikaal opgeluisterd door zangeres en kon er gedanst worden.

De drankvoorziening met tussentijds enkele warme hapjes was wederom in handen van enkele bereidwillige gildebroeders van het gilde uit Dinther.

Na middernacht werd de tapkraan dichtgezet en gingen de laatste gildebroeders en –zusters huiswaarts.