Eervol verlies Prinses Irene vrouwen 1 tegen koploper

Nistelrode

NISTELRODE - Zondag moesten de Strijbosch vrouwen naar de ongeslagen koploper Eldenia. Dit werdt vooraf beschouwd als een lastige pot voor Prinses Irene. Uiteindelijk verloren ze met 4-3 en konden ze toch met opgeheven hoofd teug naar Nistelrode.

In de 2de minuut van de eerste helft gebeurde al waar iedereen van te voren bang voor was. Van een uitstekende voorzet van rechts kon de speelster van Eldenia vrij inkoppen. In de 20ste minuut was het aanvoerster Elien die het team aan de hand nam door een mooi afstandschot na een uitsteknde vooractie van Floor 1-1. Lang konden de vrouwen hiervan niet genieten want in de 24ste minuut kon Eldenia door het centrum de 2-1 aantekenen.Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 30ste minuut. Sharron kreeg op het middelveld de bal en legde deze panklaar in de loop van Floor. Die wist dit buitenkansje wel te benutten 2-2. De dames wisten deze stand keurig tot de rust te verdedigen.

In de tweede helft gingen de Strijbosch Girls voor een punt, ze kregen wat kansen maar Eldenia was voetballend wel het betere team. In de 58ste minuut beloonde Eldinia zichzelf door de 3-2 te maken. Wederom was er een voorzet van rechts die werdt ingekopt. In de 65ste minuut werd de voorsprong ietwat gelukkig uitgebreid naar 4-2 na een mislukte voorzet die zomaar in de goal belande. Prinses Irene gaf gelukkig niet op en creerde nog wat kansen. De terechte buitenspelgoal van Floor gaf aan dat er nog wat mogelijk was vandaag. En in de 76 kwam toch nog de aansluitingstreffer van Sharron die een foutje hard afstrafte 4-3. Helaas slaagde de vrouwen er niet meer in om de gelijkmaker te maken.

Zondag hebben de vrouwen laten zien dat ze meekunnen met de top in deze klasse mits ze maar werken en geloven in hun eigen kunnen. Volgende week komt Buitenvelderd vr2 uit Amsterdam in Nistelrode op bezoek. Het team zit een beetje in hoek waar de klappen vallen en zijn slecht aan het seizoen begonnen. Dit betekend niet dat wij dit zomaar winnen. Wij zullen er hard voor moeten werken om weer eens een overwinning te boeken.

Start wedstrijd 11:45 op het sportpark in Nistelrode. U komt toch ook het team aanmoedigen!

Opstelling: Bregje, Hilde, Nika, Jamie, Fleur (45ste Lindy)Elien (c), Veerle, Nicole, Anouk, Sharron, Floor