Beste Wevers & Weverinnekes,
Beste Wevers & Weverinnekes,

Beste Wevers & Weverinnekes,

Sport

WEVERSRIJK - Rond 1 november zal zaal ’t Tramstation weer tijdelijk omgedoopt zijn tot Residentie van Carnavalsstichting De Wevers. Medio juni 2018 is de nieuwe Geheimraad gevormd en op zoek gegaan naar de 52e Prins der Wevers, de opvolger van Prins Bram d’n Urste. We hebben met Martijn I , Frenk I en Bram I nu drie jaar op een rij een jonge Prins weten te strikken, is het nu misschien weer eens tijd voor een wat ouder persoon? Met een paar dagen zullen we het weten. Eind juli was de belangrijkste klus van de Geheimraad geklaard, de nieuwe Prins der Wevers was geselecteerd. Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om de voltallige Geheimraad te bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en geheimhouding om de nieuwe Prins, zijn persoonlijke Adjudant en hun Durskes maximaal voor te bereiden op hun aanstaande functies.

We hebben zeer creatief met afspraken om moeten gaan om in het diepste geheim bij elkaar te kunnen komen en er voor te zorgen dat rest van Nisseroi er geen reuk van kreeg, wat volgens ons aardig is gelukt. We hebben met de nieuwe heersers en hun Durskes tijdens de bijeenkomsten al veel gelachen en ook af en toe het glas geheven. Opnieuw een tot over z’n oren enthousiaste Prins staat klaar om op 3 november de scepter van Prins Bram I over te nemen. Wie zal de 52e Baron van ’t Kentje tot Geenend, zich uitstrekkende van Donsel tot Meijnsel, van de Loo tot de Rekt worden? Voor wie de overduidelijke hints niet meer scherp op het netvlies heeft, hieronder staan ze nog een keertje.

1. Hij hé un striepke veur.

2. Vijftien is z’n favoriete nummer.

3. De kôster zou sjaloers op ‘m zen.

4. Hij start ‘m vur dun twidde keer.

5. Nog inne me de jas on.

6. D’n druk is er af. 

Ook is er nog een gouden hint bekend gemaakt, maar dat is maar aan één gelukkige en die heeft absoluut meer kans de juiste naam van de Prins te raden. Komende zaterdagavond komt er een eind aan de regeerperiode van zowel Prins Bram I als ook van Jeugdprins Jonathan. Het Jeugdpaar is aan de beurt rond de klok van 20:00 uur, Prins Bram d’n Urste en zijn persoonlijk Adjudant Jaap zullen rond 20:30 uur afgevoerd worden en zullen binnen de Carnavalsstichting verder gaan als Ex-Prins en als Ex-Adjudant.

Zaterdagavond 3 november 2018 heeft volgens mij de potentie om een mooie feestavond te worden, we kunnen gelukkig weer een nieuw lid binnen de Raad van Elluf en een tweetal nieuwe Huppels presenteren. Er komen een aantal bevriende verenigingen op bezoek en natuurlijk hopelijk veel Wevers en Weverinnekes. Het is een speciaal jaar geweest met Prins Bram I en zijn Adjudant Jaap, maar ook aan een speciaal jaar komt een einde. Op naar de onthulling van 2 nieuwe heersers. Zij staan al geruime tijd buiten de spotlights te wachten tot HET moment op 3 november 2018 daar is. Het moment zal rond de klok van 22:00 uur zijn, dan zal de naam van de nieuwe Prins en zijn Adjudant wereldkundig gemaakt worden. Vanaf dat moment zijn de spotlights op hun gericht. Vorst Mario van Dijk zal ook op 3 november afscheid nemen als Vorst, hij draagt zijn Vorstentaken na 7 intensieve jaren over aan onze nieuwe Vorst Gertjan Hermes. Mario & Josette bedankt, Gertjan & Monique succes.

Het wachten op de nieuwe heersers van 2019 duurt niet meer lang, ze zijn volgens mij goed voorbereid. Tijdens de voorbereidingen is door de nieuwe heerser met een grap gezegd dat een groot pluspunt van Prins worden is dat je niet meer met de fiets naar de kroeg hoeft. Deze humor zal zaterdagavond plaats gemaakt hebben voor gezonde spanning, maar dat hoort ook zo. Afgelopen week heeft Prins Bram I een brief geschreven aan de nieuwe Prins, die op zijn beurt daar deze week ook spontaan op heeft gereageerd. Staan in de antwoordbrief wellicht nog hints die verwijzen naar de nieuwe Prins??

De onthullingsgroep is ook super enthousiast en staat te popelen om de nieuwe Prins op zaterdag 3 november in de zaal van onze Residentie te onthullen. Het 11-11 bal start om 19:30 uur, de spectaculaire onthulling van de nieuwe heerser zal rond de klok van 21:45 uur starten, zorg dat je erbij bent! Ik waag me aan de stelling dat ook dit jaar weer een gegarandeerd goed jaar gaat worden. Gelegenheid om de nieuwe Prins, zijn Adjudant, hun Durskes en de Carnavalsstichting te feliciteren is er zeker ook. Op zondag 11 november 2018 staat de Prins en zijn voltallig gevolg klaar om alle felicitaties in ontvangst te nemen.

De Prinsenreceptie is ook in de zaal van onze Residentie ’t Tramstation en start om 13:00 uur. Wevers & Weverinnekes graag zie ik jullie allemaal tijdens het 11-11 bal in onze Residentie op zaterdag avond 3 november 2018.

 

Met carnavaleske groet,

 

Henk van Grunsven

Voorzitter Carnavalsstichting de Wevers

Afbeelding
Kunst & Cultuur 9 minuten geleden 50 jarig-jubileum met twee dagen non-stop muziek van 10.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken voor Nisseroise inwoners: het..
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Koningsdag in Nistelrode
Afbeelding
Kunst & Cultuur 2 uur geleden Ontplooi je talenten in het Talentcentrum
Afbeelding
Natuur & Dieren 3 uur geleden St. Buurtvoedselbos Bernheze
Afbeelding
Blog 3 uur geleden Onbetaald verlof en sabbatical
De complete Bronsschat is een van de topstukken van de afdeling Nederland in de Romeinse
tijd in het Rijksmuseum van Oudheden.
Kunst & Cultuur 23 uur geleden Bronsschat van Nistelrode na 20 jaar terug!