Prinses Irene knokt zich langszij

Nistelrode

NISTELRODE - Prinses Irene en Alverna deelden de punten op een heerlijke nazomerse zondagmiddag. Voor rust was Prinses Irene de bovenliggende partij en kwam via een mooie aanval op 1-0 via Wibe van Rooij. Na rust was Alverna de betere en  kwam door doelpunten van Max Ukusare en Levi Raja Boean op een 1-2 voorsprong. De Nistelrodenaren toonden, zoals al vaker de laatste weken, karakter en wisten 5 minuten voor tijd de 2-2 te scoren via Douwe Herckenrath.

Van den Brand fopt
Bij Prinses Irene ontbrak opnieuw Robin Walk vanwege een blessure. Vanaf de aftrap was het Alverna dat het initiatief nam en liet zien dat het een technische vaardige ploeg heeft. Na 6 minuten sloegen de ‘Van Tilburg Mode & Sport Boys’ toe. Centrale verdediger Koen Pittens stuurde met een prachtige dieptepass, de weer sterk spelende, Tim v.d. Brand de diepte in. Deze gaf een perfecte voorzet, waarop Van Rooij beheerst binnen schoot. Waar Alverna het meeste balbezit had, werden ze amper gevaarlijk door het sterke verdedigen van Prinses Irene. De gevaarlijke buitenspelers van Alverna, Raja Boean en Sven van Gelder, werden goed bespeeld door Van de Rakt en Van Gerwen.  Het centrale duo Koen (Pittens) & Koen (Bollen), behoort  tot de sterkste in deze klasse. De beste kansen waren in de eerste helft voor Prinses Irene. Zo waren met name aanvoerder Gijs van Erp en Wibe van Rooij gevaarlijk met schoten. Eenmaal was Alverna dreigend met een kopbal die rakelings langs ging. Op slag van rust leek Prinses Irene de score uit te breiden. Van den Brand fopte twee verdedigers, zijn voorzet was precies op maat voor Tim van der Heijden. Deze schampte de bal echter met zijn hoofd, waardoor de 100% kans verloren ging.

Knokken voor elkaar
Prinses Irene begon niet goed aan de 2e helft en liep te veel achteruit. Twee minuten na de thee stond de 1-1 al op het scorebord.  Een prachtige crosspass werd door de uitblinkende Raja Boean technische perfect meegenomen. Zijn voortzetting hoefde door invaller Max Uksare maar te worden binnen gelopen. Kort na de 1-1 werd, vanwege buitenspel,  een doelpunt van Alverna afgekeurd door de uitstekend leidende Joos Bezemer uit Hendrik-Ido- Ambacht. Prinses Irene had pech dat een mooi schot van aanvoerder Gijs van Erp op de lat terecht kwam.  De Gelderlanders drongen steeds meer aan en de Nistelrodenaren konden amper meer onder druk vandaan komen. Van der Steen bracht Herckenrath en Van den Bogaart, die met hun strijdlust een positieve impuls gaven aan het team. Toch bezweek Prinses Irene onder de druk. In de 75e minuut kon Levi Raja Boean inkoppen;1-2. De Nistelrodenaren stroopten de mouwen op en lieten zien dat ze een echt team  zijn en willen knokken voor elkaar. Van Rooij zag zijn schot gekeerd door doelman Robert Zaalman. Prinses Irene nam de nodige risico’s, waarbij zo rond de 80e minuut Robbert Rovers werd geconfronteerd op een counter waarbij hij tegen 2 aanvallers stond. Hij loste dat op een geweldige wijze op, waardoor zijn ploeg in de race bleef voor een beter resultaat. Van den Brand zag een halve omhaal geblokt worden, maar gaf daarmee ook aan dat er kansen waren voor de Oranjes. Het waren de invallers aan Prinses Irene zijde die voor de gelijkmaker zorgden. In de 85e minuut kopte Rolf v.d. Bogaart de bal vanuit een corner door. Bij de 2e paal schoot Douwe Herckenrath de zwaarbevochten gelijkmaker binnen.

Een knap resultaat tegen een sterk Alverna, waarbij met name de vechtlust van de Oranjes er voor zorgde dat er voor de derde keer op rij punten werden gepakt.