Korfbalsters oppermachtig

Nistelrode

NISTELRODE - Vandaag stond een pittige wedstrijd op het programma tegen de korfrakkers en was het de taak aan de meiden van Prinses Irene om net zo te starten als vorige week. En dit deden de korfbalsters; in de rust stond het 1-5. En na een spannende 2de helft hebben de meiden de wedstrijd binnen gesleept met een 10-12 eindstand!

Troste trainer
Prinses Irene kreeg een duidelijke verdedigende taak mee en dit had direct effect. Korfrakkers kreeg hun ritme niet te pakken en Prinses Irene wist meteen in hun 1ste aanval te scoren met een doorloopbal van Lotte Wilbers. Een paar minuten later legt Evy v.d. Akker heel koelbloedig een vrije worp binnen door een goed uitgespeelde actie van Gaby van Santvoort. Prinses Irene zette door en nog steeds kwam Korfrakkers er niet aan te pas. Maddy van Dijk liet haar snelheid zien en scoorde de 0-3 met een mooie doorloopbal. Meteen de aanval erop gooide Laura v.d. Ven van ver raak, ze tekende daarmee de 0-4 op het scorebord. Toen kwam korfrakkers met een heel ver schot en hun enige doelpunt van de 1ste helft. Maar meteen was het de goed spelende Marina van Venrooij die een schot binnen legde en hiermee de ruststand op 1-5 bepaalde.

Tijdens de rust werd benadrukt zo door te gaan. Korfrakkers niet in hun spel te laten komen en zelf rustig de aanvallen uit te spelen en alleen de goede kansen te nemen.

Koelbloedig Prinses Irene
Na rust was het korfrakkers die als eerste van zich lieten horen. Maar Prinses Irene bleef aanhaken door goed uitgespeelde aanvallen. Laura v.d. Ven gooide deze middag voor de 2de keer raak door een terecht gefloten vrije worp (2-6). Daarna was de fase bij Prinses Irene wat minder en begon de Korfrakkers raak te schieten, ze kwamen terug tot 5-6. Maar de meiden van Prinses Irene bleven knokken voor ieder punt. Het was weer Laura v.d. Ven die vanaf de strafworpstip raak gooide en meteen daarna schoot Marina van Venrooij 2x van ver raak. Met een 5-9 stand was het gat weer geslagen en konden de meiden van Prinses Irene met wat meer rust spelen. Toen kwam er een fase waar het stuivertje wisselen was. Er werd om en om gescoord en zo lieten de meiden van Prinses Irene de korfrakkers niet dichterbij komen. Linda van Tilburg en Marina van Venrooij gooide weer van ver raak en de stand bleef met een gat van 4 doelpunten (7-11). Toen kwam de spannendste fase van de wedstijd. Met nog een paar minuten te spelen kwam korfrakkers terug tot 1 doelpunt verschil. Er werd nog fysieker gespeeld en beide ploegen gingen vol voor de winst. Door een goed oplettende scheidsrechter kreeg Prinses Irene een terechte strafworp toegewezen. Op een 10-11 tussenstand met nog 40 seconden op de klok nam Evy v.d. Akker heel beheerst deze strafworp en legde de 10-12 binnen. Daarna was de strijd gestreden met nog maar 30 seconden op de klok konden de korfrakkers niet meer terug komen en sleepte de meiden van Prinses Irene de wedstrijd binnen met een eindstand van 10-12.

Prinses Irene was vandaag echt de betere ploeg en heeft verdient de punten mee naar Nistelrode genomen. Met een trotse coach Arno Theunisse kunnen we met een goed gevoel de zaal in!

Opstelling en score:
Laura v.d. Ven 3x, Linda van Tilburg 1x, Maddy van Dijk 1x, Annelies Thijssen, Marina van Venrooij 4x, Evy v.d. Akker 2x, Lotte Wilbers 1x, Gaby van Santvoort, Esther van Venrooij.

Het 2de korfbalteam heeft vandaag ook gespeeld tegen de korfrakkers. Helaas met 10-6 verloren.

Kunst & Cultuur 16 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Welzijn & Maatschappij 17 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Sport 18 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Kunst & Cultuur 18 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Sport 22 uur geleden Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Natuur & Dieren gisteren Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!