Korfbalsters pakken verdiende winst

Nistelrode

NISTELRODE - Op zondagmiddag wisten de dames van Prinses Irene een sterke wedstrijd te spelen. Prinses Irene kwam op een rap tempo op voorsprong waarin er werd gerust met een 12-9 tussenstand. In de tweede helft kwam Swift goed terug, dit zorgde voor een zenuwslopende eindfase. Waarin Prinses Irene twee welverdiende punten pakt met als eindstand 16-15.

Scherpe eerste helft
Prinses Irene begon zeer scherp aan de wedstrijd. Gaby van Santvoort, Evy van den Akker en Linda van Tilburg zorgden binnen 2 minuten voor een 3-0 voorsprong. Swift deed wat terug, maar daarop had Marina van Venrooij meteen antwoord en scoorde 2 keer. Swift kwam terug op 5-3. Waarna Evy van den Akker van ver raak schoot. Swift vond 2 keer het gele mandje, maar daar trokken de dames van Prinses Irene zich niks van aan. De dames waren zo goed op dreef dat er binnen 5 minuten een 10-5 op het scorebord stond door Laura van de Ven, Evy van de Akker, Lotte Wilbers en Linda van Tilburg. Swift deed wat terug en kwam op 10-7. Gaby van Santvoort legde een mooi afstandsschot binnen, zo ook Annelies Thijssen waarna de dames met een 12-9 tussenstand de rust in gingen.

Strijden tot de laatste minuut
Na rust was het opnieuw Marina van Venrooij die een mooie korte kans voor Prinses Irene binnen legde. Maddy van Dijk scoorde van afstand, waarop de dames op een voorsprong kwamen van 14-9. Op dit moment begon Swift de kansen beter af te ronden en kwamen terug tot 14-11. Gaby van Santvoort legde een korte kans binnen, waarop Swift opnieuw 2 keer de bal in de korf wist te scoren. Op dit moment van de wedstrijd werd het zenuwslopend. Maar Marina van Venrooij  trok zich hier niets van aan en wist in deze belangrijke fase van de wedstrijd van afstand te scoren. Hiermee kwamen de dames op een 16-13 voorsprong kwamen, 3 minuten voor tijd. Swift kwam op de laatste minuut van de wedstrijd nog terug op 16-15, maar dit was niet genoeg om van de sterk spelende Dames uit Nistelrode te winnen.