Eerste punt binnen voor korfbalsters

Nistelrode

NISTELRODE - Een echte wedstrijd was het wel, de volledige punten mee naar huis nemen was voor vandaag iets te veel gevraagd. Maar de korfbalsters zijn niet ontevreden. Na hard werken werd er een punt mee genomen naar huis, na een gelijkspel van 15-15 tegen Heumen.

Prinses Irene was er helemaal klaar voor, maar het was aan Heumen om de wedstrijd te starten. Hun eerste aanval zorgde meteen voor een 1-0 achterstand. Nog niks aan de hand, dacht ook Linda van Tilburg die meteen antwoord gaf met een afstand schot. Deze stand hield maar even stand want Heumen kwam weer op voorsprong. Toen was het de beurt aan onze meiden. Binnen vijf minuten was er een voorsprong opgebouwd door de doelpunten van Evy vd Akker, Laura vd Ven en Maddy van Dijk. Heumen kwam weer langszij en zette een stand neer van 6-4. Vanaf toen ging het om en om. Gaby van Santvoort legde een korte kans binnen, waarna Maddy van Dijk nog eens twee doelpunten op haar naam mocht schrijven. Met 7-7 gingen de meiden richting de kleedkamer.

Het was de bedoeling om de tweede helft net zo fel te starten als het einde van de eerste helft, maar toch kreeg Heumen het voor elkaar om een gat te slaan. De korfbalsters reageerden hierop door doelpunten van Sanne Pluk, Lotte Wilbers en Marina van Venrooij. Toen kwam er weer een sterke fase bij Prinses Irene. Met twee doelpunten van Marina van Venrooij en een doelpunt van Laura vd Ven stonden de meiden met één doelpunt voor op Heumen met nog ruim 10 minuten te spelen. Door nog een afstand schot van Evy vd Akker en later nog twee doelpunten tegen stonden de meiden weer met één doelpunt achter. De laatste minuten liepen af en Laura vd Ven legde de 15-15 binnen via een vrije worp.

Al met al waren Prinses Irene en Heumen gewaagde tegenstanders van elkaar en zijn de meiden en coach Arno Theunisse tevreden met dit punt.

Opstelling en scores: Laura vd Ven (3x), Linda van Tilburg (1x), Maddy van Dijk (3x), Sanne Pluk (1x), Evy vd Akker (2x), Gaby van Santvoort (1x), Lotte Wilbers (1x), Marina van Venrooij (3x)