27e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch 2018
27e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch 2018

27e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch 2018

Verenigingen

VORSTENBOSCH - Afgelopen zaterdag 11 augustus gehouden werd het 27e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch, nadat de voorafgaande donderdagen voor iedereen de mogelijkheid geweest was om vrij te jeu de boulen. Er hadden zich 58 teams ingeschreven, die verdeeld werden over 14 poules.

Elk team speelde drie wedstrijden in de voorronden. De beste 32 teams, evenals plaats 33 tot en met 48 gingen verder in 2 knock-out rondes. 10 teams die alles verloren hadden waren net na de middag klaar met hun programma. Tegelijkertijd werd het jeugdtoernooi voor groep 5, 6, 7 en 8. Om 11.15 uur startten 15 groepen met hun competitie.

Alle wedstrijden zijn met mooi weer gespeeld. Er was een springkussen waar de jeugd van ’s morgens tot ’s avonds op te vinden was. Na de poule-wedstrijden werd om 13:45 uur de verdeling in grote finale en verliezersfinale bekend gemaakt, de beste 48 teams mochten toen nog verder. Vanaf dit moment werd in het knock-out systeem de deelname per speelronde gehalveerd, aangezien alleen de winnaars doorgingen naar de volgende ronde.

Rond 15:00 uur werd de finale van het jeugdtoernooi gespeeld, met later de prijzenuitreiking. De uitslag was als volgt: 1e Len Geenen en Willem van Berge, 2e waren Kris Janssen en Wes Geenen, 3e waren Stan Nooijen en Stijn van Driel. 

Vanaf de achste finales voor de winnaarsronde werd gespeeld op de grindbanen, de kwartfinalisten van de verliezersronde mochten ook hun geluk beproeven op het grind.

Bij de verliezersronde won het team van Bert v.d. Wetering, Harm v.d. Wetering en Paul Heerkensen het team van Jan Dortmans, Rob Houweling en Martijn v. Gemert werd tweede. 

Bij de finalewedstrijden van de winnaarsronde werd het team van Guus Geenen, Mark v. Kessel en Ruud Donkers tweede, en het team van Michel Dominicus, Noud Smits en Pim Dortmans derde. Als winnaars van het 27e toernooi om het kampioenschap van Vorstenbosch Rene Verstegen, Rob Kanters en Mike van Heeswijk uit de bus.

Na afloop werd er nog gezellig nagedronken door de deelnemers, om terug te kijken op een goed verlopen dag onder redelijke weersomstandigheden.

Op 10 augustus 2019 organiseert het gilde sint Antonius Abt te Vorstenbosch het 28e jeu-de-boules toernooi, zoals gebruikelijk op de laatste zaterdag van de bouwvakantie.

 

 

27e Jeu de Boules Toernooi om het Kampioenschap van Vorstenbosch 2018