Statiegeldactie voor Stichting Sahelp
Statiegeldactie voor Stichting Sahelp

Statiegeldactie voor Stichting Sahelp

Verenigingen

HEESCH - De naaischool Bianca Couture werd in 2003 opgezet door Pater Jan Beekman. Sindsdien zijn er 120 jonge vrouwen als couturière opgeleid in een 3-jarige opleiding. Zij zijn voor zichzelf begonnen of werkzaam in een naai-atelier. De naaischool heeft een sociale functie. De opgevangen meisjes zijn wees, ongehuwde moeders verstoten door hun familie of met HIV besmette jonge vrouwen. Er wordt gezorgd voor tijdelijke opvang en verstrekking van medicijnen. Gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Na het behalen van het diploma krijgen zij een naaimachine waardoor zij in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien. Wij willen deze naaischool uitbreiden met een extra verdieping. Totale uitbreidingskosten bedragen €30.000,-.

JUMBO Wiegmans uit Heesch ondersteunt ons met een statiegeldactie. Als je lege flessen in de automaat stopt kun je aangeven dat je de opbrengst van deze flessen wilt doneren aan Stichting Sahelp. De actie loopt tot en met zaterdag 30 juni. Wilde Ganzen zal de opgehaalde gelden verdubbelen.

Onze penningmeester, Jan Lubbersen uit Heesch, regelt de financiële stromen en hoopt dat hij het druk krijgt. Ook een storting op rekeningnummer NL97 RABO 0170 4361 36 o.v.v. naaischool brengt verwezenlijking dichterbij. Doneer je regelmatig? Kijk dan eens op onze site naar '5 jaars periodieke schenking'. Deze mag je voor 100% in mindering brengen bij de inkomstenbelasting zonder de drempel toe te passen. Zie www.sahelp.nl. Wij zijn jullie dankbaar voor elke bijdrage en hopen de €30.000,- snel bij elkaar te krijgen.

 

 

Afbeelding
Kunst & Cultuur 15 uur geleden Wie is de slimste van Loosbroek?
Afbeelding
Welzijn & Maatschappij 16 uur geleden Zonnebloem Nistelrode maakt kennis met de muziek-bingo
Afbeelding
Sport 17 uur geleden Kampers scoort wereldgoal voor voetballeskrijgend Sportclub Loosbroek
Afbeelding
Kunst & Cultuur 17 uur geleden Trouwdag voor Bart en Kim met het Sint Willebrordusgilde Heeswijk
Afbeelding
Sport 21 uur geleden Dertien keer Nederlands kampioen voor Dance Team Nistelrode
Afbeelding
Natuur & Dieren 23 uur geleden Kom woensdag 1 mei lekker naar de boerderij!